ICO Nedir? ICO Nasıl Çalışır?

Ico kripto alanında öne çıkan bir finansman türüdür. Bu alanda toplu finansman işlemi bir arada yapılır.

ICO Nedir? ICO Nasıl Çalışır?

 Ico kripto ile mevcut olan alanda toplu olacak şekilde finansman işlemi bir arada yapılır. Yani Icolar bu alanda hem özel hem de kamu finansmanı şeklinde karşınıza çıkar. Yani her iki türlü de olacak şekilde işlem yapma olanağını verir. Özellikle çok yönlü işlem ağı ile kullanıma sunulur. Sanal kripto alanında yasal ödeme aracı alanında da işlem gören bir yapısı vardır. Yani genel olarak finansman alanında para alımı ve satımı sürecinde her zaman ıco öne çıkar.

Ico Sisteminin Çalışması

Ico sistemi finansman alanında belli bir çalışma prensibine sahip. Ico sistemi kendi içinde finans anlamında çok geniş bir işlem ağını bir arada sunar. Bu alanda muhtelif olan belirteçler şeklinde de karşınıza çıkar. Yani kripto borsası çok geniş olan bir alanı teşkil eder. Geniş olan bu alanda da doğrudan ıco sistemi işleve dönüşür. Finansal alan çok karmaşık olan bir alandır. Bu karmaşık olan alan içinde ise ıco sayesinde her türlü finansal işlem daha pratik bir şekilde yapılır. Yani kişiye pratik bir şekilde işlem yapma olanağı bu sistem üzerinden verilir. Bu finansal sistemin genel düzenleyicisi her zaman ıco alanını oluşturur.

ICO Nedir

Ico Tarihi ve Sistemi

Ico sistemi tarihçe olarak ele alındığı zaman yakın bir tarih karşınıza çıkar. Ico tarihi 2013 yılına dayanır. Ico ve token satışları 2013 yılında başlayıp bugün finansal açıdan büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Yani finansal anlamda hala varlığını koruyor. Bu yüzden bugün ıco dendiği zaman büyük bir finansal yapı hemen aklınıza gelir. İşte bu büyük olan finansal yapı içinde icolar her zaman piyasanın belirleyicisi olarak işlem yapar. Yani çok yönlü ve güvenilir olan bu işlem alt yapısı ile geniş bir veri tabanı oluşturur. Bu veri tabanı ise piyasanın tüm bilgilerini içerir. Ico sistemi de tarihi de birbiri ile bağlantılı olacak şekilde gelişim gösterir.

ICO Hakkında Her Şey!

ICO, INITIAL COIN OFFERING anlamına gelmektedir. Yeni projelerin Ether ve Bitcoin karşılığında kripto paralarını sattığı para toplama mekanizması olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda yatırımcılar şirket hisselerini satın aldığı IPO ile benzerlik gözetmektedir.

ICO, kriptografik mal varlığını yükseltmek için gerekli olan geliştirme sürecini kısaltan ERC20 Token Standardı teknolojileri ile kolayca yapılanabilir. Yatırımcılar çoğunlukla Ether veya Bitcoin olan fonları depolayan ve gelecek zamanda yeni bir token’e eşit değerde dağıtan akıllı sözleşme göndererek çalışmaktadır. 2013 yılında çoğu projeyi fonlamak için ve denemek için crowdsale (kitle satış) modelini kullanmıştır. Ether, 2014 yılında tamamlanarak en büyük ICO olan ortalama 18 milyon USD değerinde fona sahip olmuştur. Aynı zamanda Ripple ağı da eskiden 1 milyar XPR token madenciliği yaparak para veya BTC karşılığında gönüllü yatırımcılara satmıştır. Peki, ICO yasal mıdır?

ICO Yasal Mıdır?

Çoğu yatırımcının merak ettiği tek bir soru var. O da ‘’ICO yasal mı?’’ sorusu oluyor. Bu soruya ‘’belki’’ diye cevap vermek en doğrusu olacaktır. Hukuki açıdan ICO gri bir bölgede yer almaktadır. Bazı durumlarda token oldukça faydalıdır. Ancak yeni ve hiçbir düzenlemeye tabi olmayan finansal varlık olduğu için yasal olması söz konusu değildir. Tokenin öz sermaye olması durumunda ası amacı değerini artırmak oluyor. Dolayısı ile oldukça makul bir yatırım aracı olarak kabul ediliyor.

Etiketler