IMF'den kripto paralarla ilgili önemli uyarı!

IMF, kripto paralar ile ilgili endişeleri açıkladı. Kurum, kripto paraların kara para aklamakta kullanılması, 'influencer'ların kripto para reklamı yapmaları gibi konularda önemli uyarılarda bulundu.

IMF'den kripto paralarla ilgili önemli uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından paylaşılan verilere göre eylül ayında kripto para piyasalarının toplam değeri 2 trilyon doları geçti. Bu da 2020 yılının başından bu yana 10 kat artışa işaret ediyor. 

IMF'den kripto paralarla ilgili önemli uyarı!

IMF'ye göre en büyük risklerden biri, bu varlıklarda işlem yapan pek çok kişi ve finansal kurumun 'güçlü işletme, denetim ve risk yönetimi' ile ilgili yetersiz kalması. IMF, tüketicilerin risk altında olduğunu ve bu alanda yeterince şeffaflık ve açıklık olmadığını aktardı.

Öte yandan kripto paraların kara para aklamakta ya da terörün finansmanında kullanılmasının da risklerden biri olduğu kaydedildi. 

Açıklamada kripto para piyasası hıza büyürken regülasyonların da bunun gerisinde kaldığı belirtildi. Kurum, uluslararası düzenleyici kurumların beraber çalışarak ortak kurallar getirmesi gerektiğini ifade etti. 

Pek çok farklı kurum da kripto para piyasasını daha güvenli hâle getirmek için çağrıda bulunurken, bazı kuruluşlar kripto paraların geleceğin para birimleri olacağını düşünüyor. Bazısı da kripto varlıkların risklerinden dolayı endişe duyuyor. 

IMF'den kripto paralarla ilgili önemli uyarı!

İngiltere Finansal Yönetim Otoritesi FCA sosyal medyada çok fazla takipçisi olan 'influencer'ların kripto para reklamı yapmaları ile ilgili uyarıda bulundu. Eylül ayında yapılan bir açıklamada, ''Bazı influencer'lar aslında hiç var olmayan kriptoların reklamını yapıyor.'' denildi.

Ülkede haziran ayında yapılan bir araştırmanın sonucuna göre 2.3 milyon kişi kripto para yatırımı yapıyor. 

Etiketler
IMF