Binance 8 milyon lira ceza kesildi! Kripto piyasasına ilk ceza

Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz günlerde kripto para borsaları için karar alınmıştı. Alınan karardan sonra kurallara uyulmadığı tespit edilen kurumlara ceza kesildi.

Binance 8 milyon lira ceza kesildi! Kripto piyasasına ilk ceza

Cumhurbaşkanı tarafından geçtiğimiz günlerde kripto para borsaları için karar alınmıştı. Alınan karardan sonra kurallara uyulmadığı tespit edilen kurumlara ceza kesildi. Yapılan denetlemeler sonucu kuralları ihlal eden kripto para borsası Binance’e 8 milyon TL ceza kesildi. Binance 8 milyon lira ceza kesildi! Kripto piyasasına ilk ceza

Binance Teknoloji Şirketine MASAK tarafından yapılan denetimden sonra ortaya çıkan ihlallerle ilgili 8 milyon lira idari para cezası kesildi. Son edinilen bilgilere göre alınan karar bu alanda kesilen ilk cezai müeyyide’dir.

Kripto para borsaları dikkat!

Kripto borsa

Geçtiğimiz günlerde açıklanan kararla beraber kripto para piyasasında koyulan kuralları ihlal eden piyasalara ceza yazılacağı belirlenmişti. Bu kapsamda kripto para hizmet sağlayıcılarının tabii olduğu kurallar, müşterilerin bilinmesi, şüpheli işlem bildirilmesi, bilgi verme ile muhafaza ve ibraz olarak belirlenmişti. Binance borsasına gelen cezadan sonra bu alanda alım satım yapan yerlerin biraz daha dikkatli olacağı ve aynı hatalara düşmeyeceğini düşünüyoruz.

Kripto para ile ilgili yeni gelişmeler olduğu takdirde www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Siz de bizi takipte kalarak güncel kripto para haberleri ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.