Merkezi kripto para borsalarında rekor işlem hacmi

Merkezi kripto para borsalarında, 2021 yılında işlem hacmi 14 trilyon doların üzerinde gerçekleşti.

Merkezi kripto para borsalarında rekor işlem hacmi

Binance'ın öne çıktığı merkezi kripto para borsalarının bu yılki işlem hacmi oldukça yüksek. Peki bu borsalarda bu sene işlem hacmi ne kadar oldu? En büyük kripto para borsaları hangileri?

The Block Research'e göre, 2021 yılında merkezi kripto para borsalarında, 14 trilyon dolardan fazla işlem hacmi görüldü. 

Merkezi kripto para borsalarında rekor işlem hacmi

Bu veri geçen yılın aynı gününe göre yüzde 689 oranında bir artışa işaret ediyor. Geçtiğimiz sene merkezi borsalar, 1,8 trilyon dolarlık işlem hacmine ulaşmıştı. 

Binance, merkezi borsa piyasasına hakim olmaya devam ediyor. The Block Research'ün verilerine göre, toplam işlem hacminin yüzde 67'si Binance üzerinde gerçekleşti. Bu, 9,5 trilyon dolarlık işleme tekabül ediyor. 

Merkezi kripto para borsalarında rekor işlem hacmi

2021 yılında hem merkezi borsalarda hem de merkeziyetsiz borsalarda büyük işlem hacim artışı yaşandı. Merkeziyetsiz borsalarda da bu sene içinde 1 trilyon doların üzerinde işlem hacmi gerçekleşti. Bir önceki yıla kıyasla bu yüzde 858'lik bir artışı gösteriyor. 

Dünyada merkez bankalarının kontrolsüz bir şekilde piyasaya para sürmeleri, enflasyonun da yükselmesine yol açtı. Enflasyon arttıkça, hem kurumsal hem de perakende yatırımcılar kripto para sektöründe yaptıkları yatırımı artırdı. Özellikle ABD, para politikası sebebiyle kurumsal şirketlerin hedefi olmayı sürdürüyor. 

En büyük kripto para borsaları 

Öne çıkan en büyük kripto para borsalarını Binance, Coinbase, Huobi, Kraken, Bitfinex, bithumb, Bitstamp, OKEx, upbit, BTC-e oluşturuyor.

Etiketler