Kripto Para Madenciliğine Bir Yasak Daha

Kripto para madenciliği, dünyada giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. Fakat bu madencilik çalışmalarının ülke ve dünya ekonomisinde giderek daha artan enerji krizine verdiği zarar büyüyor... Enerji krizinin arttığı ülkeler teker teker kripto para madenciliğini yasaklamaya devam ediyor.

Kripto Para Madenciliğine Bir Yasak Daha

Kosova Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli enerji krizi sebebiyle kripto para madencilik faaliyetlerinin durdurulduğunu duyuran metni yayınladı. Yüksek donanımlı bilgisayarların kullanmış olduğu elektrik miktarının fazlalığı sebebiyle ülke yönetimi bu yasağı almaya karar verdi. Gerekçe olarak ise tüm dünyada yaşanan enerji krizinin Kosova'ya da ağır faturalar ödeterek kapısına gelmesi olarak görülüyor.

Enerji krizi için komisyon oluşturuldu!

Ülkedeki enerji krizi sebebiyle elektrik dağıtımında olağanüstü önlemler için bir komisyon oluşturulduğunu dile getiren Rizvanolli, kripto para üretimi yapılan yerlerin tespitinin ilgili kurumların desteği ile gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bakan Rizvanolli, enerji arzında acil durum önlemleri alınmasının şart olduğunu ve bu kararı almalarındaki en büyük sebebin bu olduğunu, ülkedeki enerji krizinin Kosova vatandaşlarına ek yük getirmeden üstesinden gelinmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Acil Durum Planı Devreye Girdi!

Tüm Avrupa'yı etkisi altına alan enerji krizin, Balkanlara da sıçramış durumda. Avrupa'nın tamamında giderek daha büyük sıkıntılara yol açan enerji krizi Kosova'yı da vurdu.  Geçtiğimiz son on senenin en ciddi enerji kriziyle karşı karşıya olan Kosova’da, Aralık ayında altmış günlük acil durum ilan edilmişti.

Ülke, elektrik gereksiniminin yüzde kırkını yurt dışından ithal ediyor. Kriz sebebiyle Kosova genelinde düzenli olarak elektrik kesintileri uygulanıyor. Bu düzenli elektrik kesintilerine rağmen elektrik arzında yaşanan stok sorunlarının önüne geçmek için kripto para madencilerinin önü tamamen kesildi. Kripto para madenciliği yapan işletme ve bireysel kişilerin çok yoğun şekilde elektrik ihtiyacı olduğu biliniyor.

Ortalama olarak bir madencilik cihazı yaklaşık 10-12 günde harcadığı elektrik, sıradan bir ailenin harcadığı ortalama elektriğe bedel. 

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler