Kredi kartlarına düzenlememi gelecek? Detaylar gündemde!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan kabinede kredi kartı borçları sebebi ile takibe düşenlere yönelik yeni bir düzenleme değerlendirilecek.

Kredi kartlarına düzenlememi gelecek? Detaylar gündemde!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanarak; detaylı bir toplantı gerçekleştirecek.

Saat 16.00'da başlamış olan toplantı kapsamında ise dar gelirli olan vatandaşların takibe düşen kredi borçları, kredi kartları ve haciz sorunları önemli bir gündem maddesi.

Dar gelirli olan vatandaşların maddi konularda hukuka taşınmış haciz, icra gibi borçlarına yönelik problemlerin çözümü için Adalet bakanlıkları ile Hazine ve Maliye bakanlıkları çalışma yürüttü. Bu borçlara yönelik nasıl bir düzenleme olacağı ise kabine toplantısında değerlendirmeye alınacak.

Kredi kartlarına düzenlememi gelecek? Detaylar gündemde!

Kart ve kredi borçlar için toplamda 3 formül ön plana çıkıyor

Yeni düzenleme kapsamında birçok kredi borçları ve kredi kartı sebebi ile takibe düşmüş olan vatandaşları oldukça yakından ilgilendirirken, takibe düşen kart borcu için ise toplamda 3 formül öne plana çıkıyor: Borç öteleme, takip süresini uzatma, yapılandırma.

Türkiye Bankalar Birliği’nin paylaşmış olduğu veriler kapsamında, kredi ve kredi kartı borçları sebebi ile yasal takipte olan vatandaşların sayısı 4,1 milyonun üzerinde bulunuyor.

Etiketler