Araç sahiplerinin dikkatine! MTV ödemeleri için bugün son gün

Araç sahiplerinin dikkatine! Motorlu Taşıtlar Vergisi ve gelir vergisinin bu yıla yönelik ikinci taksiti ödemeleri bugün gün sonunda sona erecek. Ödemeler internet üzerinden de kolaylıkla T.C. kimlik numarası ile yapılabiliyor. Peki kim ne kadar ödeme yapmalı?

Araç sahiplerinin dikkatine! MTV ödemeleri için bugün son gün

2022 yılına ait olan MTV’nin ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz tarihinde başladı. MTV taşıtların kayıt ve tescilini yapılmış olduğu yerin vergi dairesince her yıl içersinde Ocak ayında yıllık olarak takip ettiriliyor. Detaylı olarak uygulanan MTV Ocak ve temmuz ayında olmak üzere eşit iki taksit ile ödeniyor. Ödeme yapacak kişilerin ikinci taksitini ödeme süresi ise 31 Temmuz 2022 tarihi tatil gününe denk gelmesinden kaynaklı 1 Ağustos 2022 günü yani bugün nisanda sona erecek.

İnteraktif Vergi Dairesi Dijital Ödeme Noktasında ve "https://ivd.gib.gov.tr/" “Hızlı Ödeme” bölümünde bulunan "MTV Ödeme" alanına şifre girişi yapılmadan yalnızca plaka ve TC Kimlik numarası bilgileri girişi sağlanarak; MTV borçları görüntülenebiliyor ya da ödenebiliyor.

Bunun yanı sıra 2021 yılı içersinde edilmiş olan gelir unsurlarına yönelik gelir vergisi ikinci taksit ödeme dönemi de 1 Temmuz tarihinde başlamıştı. Söz konusu olan ödemelerinde 1 Ağustos tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Araç sahiplerinin dikkatine! MTV ödemeleri için bugün son gün

Kim ne kadar ödeme yapacak?

* 1-3 yaş arası olan otomobillerin 2022 yılı içerisindeki MTV'si, motor silindir hacmi 1300 santimetreküp ve aşağısında olan taşıtlar için değerleri kapsamında 1313 lira ile 1576 lira arasında değişiyor.

* Aynı yaşta olan, motor silindir hacmi ise 1301-1600 santimetreküp otomobillerin vergisi de 2 bin 287 lira ile 2 bin 746 lira arasında değişim gösteriyor.

* 4001 santimetreküp üzerinde motor silindir hacmine sahip olan otomobillerin vergisi ise 57 bin 415 lira ile 62 bin 633 lira arasında değişim göstererek ödeniyor.

Etiketler