Beklenen tarih geldi! Togg yollarda

Togg için beklenen tarih belirlendi! Togg bu belirlenen tarihte yollara çıkacak...

Beklenen tarih geldi! Togg yollarda

Togg ceosu olan Mehmet Gürcan Karakaş; 2023 senesinin gelmesi ile beraber  togg un artık yollarda olacağını dile getirdi. Aynı zamanda Türkiye den sonra da yaklaşık 18 ay sonra Avrupada da olabileceğini söyledi. Mehmet Gürcan Karakaş aracın üretimi, gelişimi, satışı, konsepti gibi kategoriler ile teker teker ilgileniyor. Karakaş yapmış olduğu açıklama da ise klasik araç üretimini gerçekleştiren kişilerin işinin bitmesi ile kendi işlerinin başladığını, hedeflerinin ise her zaman otomobilleri akıllı araçlara çevirmek olduğunu dile getirdi.
Mehmet Gürcan Karakaş geçtiğimiz günlerde Samsun Büyük Şehir tarafından gerçekleştirilen bir derginin röportajında konuşma yaptı. Burada yapmış olduğu açıklama da ise togg ile ilgili sıra dışı, otomobilden daha üstünü ibaresini kullandı. Karakaş her zaman için bu işin başından beri otomobilin kullanıcı odaklı olması için ve aynı zamanda bağlantılı, akıllı, elektrikli ve paylaşımlı olması için pek çok çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Ürünü geliştirmek ve tasarımını en iyi şekilde yapmak için  uğraştıklarını da söyledi.

Togg ceosu açıklamada bulundu

Karakaşın yapmış olduğu açıklamada bu akıllı cihazın önümüzdeki sene yani 2023 senesinin ilk aylarında Türkiye’de olacağını söyledi. Bunun ardından ise 2024 senesinde yani 18 ay gibi bir süre sonra da Avrupa’da yollarda bulunabileceğini belirtti. Bu aracın 500 kilometre ve aynı zamanda 300 kilometre gibi farklı menzil ile satışa sunulabileceğini dile getirdi. Bu aracın hızlı şarj özelliği bulunacak ve aynı zamanda bataryasının ise yüzde seksen doluluğa ulaşması sağlanacaktır. Hızlı şarj özelliği sayesinde yarım saat kadar kısa bir süre içerisinde bataryası neredeyse dolacaktır.

gb
 Önümüzdeki sene bu otomobillerin kullanımına başlanması sebebiyle Türkiye’de bazı altyapıların kuvvetlendirilmesi sağlanacaktır. Çünkü bu otomobilleri şarj etmek için hızlı şarj istasyonu bulunması gerekmektedir. Bunun için ise Türkiye’de bir şirket yeni kurulmuştur ve şarj istasyonlarını kurmak için ise bazı çalışmaları gerçekleştirilmeye başlamıştır ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra her zaman için planlı bir şekilde çalışma sağladıklarını ve bunun içinde hedeflerine kısa bir süre içerisinde ulaşım sağladıklarını ifade etti.

Etiketler