İşten çıkarmaların ardı arkası kesilmiyor!

Dünyanın teknoloji devlerinden biri olan Facebook tarafından işten çıkarmalar devam ediyor.

İşten çıkarmaların ardı arkası kesilmiyor!

Son zamanlarda özellikle küresel ekonomide yaşanan sıkıntılar, çip sorunları büyük teknoloji şirketlerini de olumsuz olarak etkilemektedir. Bildiğiniz gibi daha önce Google, Meta, Apple ve Tesla gibi dev teknoloji şirketleri çalışanlarında azalma yapmıştı. Facebook’ta çalışan sayısını azaltan teknoloji firmaları arasında yer aldı. Facebook ile çalışma gösteren yaklaşık 60 işe alım uzmanından oluşan grup işten çıkarıldı.

Algoritma belirledi, Facebook kovdu

Facebook işten çıkarma

Facebook bünyesinde çalışma gösteren 60 işe alım uzmanından oluşan bir grup bir algoritma tarafından rastgele belirlendikten sonra işten çıkarıldı. Mark Zuckerberg şirkette yaşanan ekonomik sorunların ve performansı düşen çalışanların performans değerlendirmesiyle işten çıkarılacağını söylemişti.

Dev teknoloji firmalarından olan Facebook, işten çıkarmaları belirlemek için belirli bir algoritma kullanıyor. Algoritma tarafından belirlenen kişiler de herhangi bir açıklama yapılmaksızın işten çıkarılıyor. Mayıs ayında işe alımların yavaşlayacağını söyleyen Facebook, işten çıkarılmaların bu denli olacağından bahsetmemişti.