İmamoğlu’ndan Erdoğan’a cevap: İstanbul’da israfçılar yok

Bugün İstanbul’da Moda İskelesi tarafından gerçekleştirilen açılışa katıldı. Katıldığı açılışta açıklama yapan Ekrem İmamoğlu tarafından söylenen sözler yüzlerde gülümsemeye sebep oldu.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a cevap: İstanbul’da israfçılar yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 150 günde 150 proje kapsamında bugün de Moda İskelesi açılışına katıldı. İlk çalışmaya başladığı anda İstanbullulara ait olan deniz yapılarını en doğru şekilde hayata geçireceklerini söyleyen Ekrem İmamoğlu Moda İskelesi açılışında bu sözü uygulamaya geçirdiklerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul hep eşitlikçi olacak

Ekrem İmamoğlu

Moda İskelesi açılışında bu açılıştaki alanların gençleri mutlu edeceğine değinen Ekrem İmamoğlu, İstanbul da her bölgeye eşit hizmet götürdüklerini söyledi. İstanbul’un sahip olduğu tarihi yapıları koruyan ve gelecek kuşaklara aktarmayı başaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan her eser kentin markası haline dönüşüyor. Ekrem İmamoğlu tarafından:

“Bildiğiniz gibi biz devraldığımızda 25 yıl boyunca tamamen unutulmuş ve yok olmaya yüz tutmuş bir Kadıköy devraldık. Fakat o dönem bitti. Kadıköy’e ne kadar hizmet veriyorsak Sultanbeyli’ye de o denli hizmet vereceğiz. Şayet İstanbul’u yönetip Gaziosmanpaşa ile Bakırköy’ü eşit tutamıyorsanız bu şehri yönetemezsiniz. Bundan sonraki süreçte İstanbul bu tadı bir kere aldı. Bu eşitlikçi ilkeden de asla vazgeçmeyecek.

Biz İstanbul’un hakkını İstanbulluya emanet ediyoruz. İstanbul’un hakkını hizmet olarak sunuyoruz. Vallahi de billahi de bizden sonra İstanbul’un bütçesi kasası bereketle doldu. Çünkü bu şehirde israfçılar yok. Bu zorlu koşullara rağmen nasıl bu denli yatırım yapıyoruz diyorum. İnanın ki 16 milyon insanın duası ve yaradan bizimle beraber” denildi.