İşsizlik maaşı başvuruları çok azaldı!

Kendi isteği dışında işsiz kalan vatandaşlara verilen işsizlik maaşı başvuruları bu hafta itibariyle azaldı. Açıklanan rakamlar herkesi şaşırttı.

İşsizlik maaşı başvuruları çok azaldı!

Amerika Birleşik Devletleri Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklama da işsizlik maaşı başvurusu yapan kişi sayısı geçen hafta 2 bin kişi azaldı.İşsizlik maaşı başvurusu yapan kişilerin sayısı ekonomi için önemli bir gösterge olarak kabul edilse de işsizlik maaşı başvurularının düşmesi vatandaşı sevindirdi. Analistler tarafından yapılan incelemede işsizlik maaşı başvurularıyla ilgili verilerin iş gücü talebini sağlamadığı söylendi.

İşsizlik maaşı başvuruları düştü!

İşsizlik maaşı

ABD’de çalışma gösteren ve kendi isteği dışında işsiz kalan vatandaşların almaya hak kazandığı işsizlik maaşı başvuruları düştü. İşsizlik maaşı başvurularının bu hafta 265 bin olması tahmin edilirken, bu rakam azalarak 262 binden 252 bin olduğu kaydedildi. Özellikle geçen haftadan itibaren incelediğimizde 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının bir önceki haftaya kıyasla 2 bin 750 oranında azalarak 246 bin 750 olduğu açıklandı.