Gıda denetiminde 24 işletme menedildi

Tarım ve Orman Bakanlığı adı altında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından 2022 yılının Temmuz ayına kadar 731 bin 648 gıda denetlemesi gerçekleştirildi. Çok sayıda işetmeye ceza uygulanırken, 24 işletme faaliyetten men edildi.

Gıda denetiminde 24 işletme menedildi

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından, gıda güvenliğinin sağlanması ve tüketicilerin kandırılmasının önüne geçilmesi için işletmeler mercek altında. 2022 yılının başından itibaren ülke genelinde 7 bin 469 kontrol görevlisi ile 731 bin 648 gıda denetimi gerçekleştirildi. Kontrollerde çıkan sorunlar arasında en büyüğü olan yetersiz hijyen koşulları olurken, sırasıyla taklit ve tağşiş ürünler yetersiz hijyen koşullarını takip etti. 8 bin 321 işletmeye 113 milyon 544 bin 482 TL para cezası uygulandı. 24 firma faaliyetten mendildi ce toplam 107 işletme hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Gıda ihbar hattında 90 bin başvuru gerçekleşti

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü kapsamı altında çalışan gıda hattına aynı dönem içinde 90 791 başvuru gerçekleştirildi. Gıda ve şikayet üzerinden yapılan aramaların 44 bin 304'i kayıt altına alınarak üzerinde işlem yapıldı. Şikayetlerin geneli hijyen yetersizliği (6 bin 728) olurken, et ve et ürünleri (5 bin 415), tahıl, un ve unlu mamullere (368) yönelik oldu. Değerlendirme sonucu bu şikayetlerin 2 bin 258'i sonuç buldu. 

Gıda denetiminde 24 işletme menedildi - Resim : 1

Tarım ve Orman Bakanlığı Vahit Kirişçi açıklamalarda bulundu

Bakan Kirişçi, halkın kaliteli, daha sağlıklı ve güvenilir beslenmesine yardımcı olmak istediklerini belirtti ve gerekli çalışmaların devam edeceğini söyledi. Denetlemelerin hızı kesilmeden 81 ilde gerçekleştirildiğinin altını çizen Kirişçi, "Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüzün ALO 174 Gıda Hattı, değerli vatandaşlarımızın gıda ile ilgili ihbar ve şikayetlerini en kısa sürede sonuçlandırmak için çalışıyor. Hiç şüphesiz en iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Tüketicilerimiz bu sürece ne kadar dahil olursa sonuç almak daha kolaylaşıyor. Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız" ifadelerine yer verdi.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Etiketler