İcralık borçlara devlet desteği 6 milyon kişiye müjde!

İcralık borçlara devlet desteği 6 milyon kişiye müjde. Dar gelirli vatandaşların icra ve haciz sorununu çözmek için hazırlanan programların detayları netleşmeye başladı. TBMM'ye sunulacak olan düzenlemenin yaklaşık olarak 6 milyona yakın vatandaşı ilgilendirdiği söyleniyor. 

İcralık borçlara devlet desteği 6 milyon kişiye müjde!

Dar gelirli vatandaşların icra ve haciz sorununu çözmek için hazırlanan programların detayları netleşmeye başladı. TBMM'ye sunulacak olan düzenlemenin yaklaşık olarak 6 milyona yakın vatandaşı ilgilendirdiği söyleniyor. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değerlendirilen dar gelirlilere yönelik destek paketinin detayları belli olmaya başladı. İcra ve haciz problemlerinin çözülmesi amacıyla ayrıntıları netleşen iki çözüm önerisin olduğu bilinmekte. TBMM'ye sunulup yasalaşması beklenen çözüm önerisinde 6 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcun tasfiye edileceği ve kamu tarafından üstlenileceği söylenmekte. 

İcralık borçlara devlet desteği 2022

İcralık borçlara devlet desteği TBMM'ye sunulacak düzenlemede 6 milyona yakın dar gelirli vatandaşın 30 milyar TL tutarındaki icralık borcunun tasfiye edileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Özellikle elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçlarının devlet tarafından üstlenmesi beklenmekte. Dar gelir grubuna sahip vatandaşın 2 bin TL'ye kadar olan borçlarının sıfırlanacağı beklenmekte. 

6 milyon kişi için icralık borçlara devlet desteği 

İcralık borçlara devlet desteği 2022 yılında birçok dar gelirli vatandaşın merakla beklediği konular arasında yer almaktaydı. Gelen açıklamaların ise bu desteğin yeniden gündemde olduğunu gösterdi. Yapılacak düzenlemede 6 milyona yakın ailenin 2 TL tutarındaki borcu  devlet desteği ile birlikte icradan düşecek.

İcralık borçlara devlet desteği 6 milyon kişiye müjde! - Resim : 1

Bakan Nebati'den İcralık Borçlara Destek Açıklaması

Bakan Nebati daha önce yapmış olduğu açıklamada  dar gelirli vatandaşlara sağlayacakları desteğin sinyalini vererek iki yeni çalışmanın olduğunu açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamada;

"Bizler; gencimizin, çiftçimizin, memurumuzun, esnafımızın ve tüm kesimlerimizin nasıl her zaman yanındaysak, icraatlarımızla dar gelirli vatandaşlarımızın da hep yanında olmaya devam ediyor, yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borçlarını yakında tasfiye ediyoruz." ifadelerine yer verdi.