Hamsi fiyatları dudak uçuklatmaya devam ediyor! 1 kilo hamsi kaç TL?

Doların yükselişi ile birlikte denizin içindeki balık fiyatları da yükselmeye başladı... giderlerinin artışından dem vuran balıkçılar Türkiye'de orta sınıfın en çok tercih ettiği balık türlerinden biri olan hamsinin fiyatını tavan yaptırmış durumda.

Hamsi fiyatları dudak uçuklatmaya devam ediyor!  1 kilo hamsi kaç TL?

Bir çok kişi tarafından çok sevilen hamsi fiyatları Bolu'da oldukça pahalandırılmaya başladı. Bunun sebebi ise çıkan büyük ve şiddetli fırtınalardır. Sadece Bolu'da değil tüm ülke genelinde çıkan fırtına eğer böyle devam ederse balık pahalanmaya devam edecektir. Ama hamsinin zam almasının tek sebebi şiddetli fırtına değil. Diğer bir sebebi ise balıkçıların avlanmaya çıkmamaya başlaması ve tutulan balıkların ise Gürcistan ülkesine ihracat edilmesidir. Tek Gürcistan ülkesine değil Rusya ve diğer ülkelere de hamsinin ihracatı yapılıyor. Bu sebeplerden dolayı da hamsi fiyatları 40 TL ya da 50 TL arasında değişiklik gösterebiliyor.

Tezgahta hangi balıklar var?

Baya bir kişi tarafından sevilen hamsinin ardından şu an tezgahlarda istavrit bol bir şekilde vardır. İstavrit fiyatları da zam almaya başlasa da yine de hamsinin altındadır. Şu an tezgahlarda bol bol istavrit olmasına rağmen fiyatlarında artış göstermeye istavrit de başladı. Bunun sebebi ise hava olaylarıdır. Havalar düzeldiği zaman istavrit fiyatlarının da düşürüleceği tahmin ediliyor. Geçen haftalarda 20 TL’ye satılan istavrit şu an 30 TL’den satılıyor. Ama eğer ki havalar geri düzelirse istavrit fiyatları da tekrardan 20 TL’ye düşürülecektir.

Şu an pazarlarda ya da balıkçılarda balık alımı genel olarak düşüş göstermeye başladı. İmkanı olmayanlar balığa bakıp geçerken imkanı olanlar tek alıyor. Bu da balıkçıların zarar etmesine sebep oluyor. Balıkçıların şu anlık tek umudu havaların düzelmesi ve fiyatların da düşüş göstermeye başlamasıdır. Geçen sezonlarda da bir çok balıkçı bu sorunlar ile karşı karşıya gelmiştir. Fakat bu sezon yaklaşık 1 aydır zarar içindeler. Eğer ki havalar düzelirse balıkçılar hemen balık satışlarına eskisi gibi geri başlayacaklarını belirtmektedirler.

Etiketler