Son Dakika: Osman Kovala ile ilgili karar verildi

Gezi Parkı ve Çarşı davalarının birleştirilmesi ile birlikte her iki eylemlerin organizasyonu ve finanse edilmesi konusunda suçlanan Osman Kavala, tutukluluk kararı ile flaş bir karar aldın. İşte detaylar...

Son Dakika: Osman Kovala ile ilgili karar verildi

Osman Kavala, daha önce Gezi Parkı ve Çarşı davalarının birleştirilmesinin ardından önce gözaltına alınmış sonrasında ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti. 17 Ekim 2017 tarihinden bu yana tutukluluğu devam ediyor.

Daha önce Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen kararın uygulanmasını isteyen Avrupa Konseyi Bakanlar komitesi Türkiye hakkında ihlal prosedürü başlatmıştı. Prosedür sürecinin başlaması Türk adaletinin tutumunu değiştirmişe benzemiyor. 

Duruşma salonunda davanın tek sanığı olarak bulunan Osman Kavala ve avukatları, savunmalarını gerçekleştirdi ve Mahkeme Heyetinden isteklerini dile getirdi. Osman Kavala'nın avukatları, duruşmanın hemen bitirilmesini ve tutukluk kararının bozulmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısının dile getirdiği talebe göre Osman Kavala'nın tutukluluğu devam edecek. Mahkeme heyetinin de benzer bir görüş bildirmesi üzerine Osman Kavala'nın tutukluğu devam edecek ve duruşma ileri bir tarihe ertelenmek üzere dağıldı.

Etiketler