Son 3 günde 3 defa yağa zam yapıldı

Ayçieçek yağı her geçen gün daha fazla zam alarak dar gelirli aileleri bir hayli korkutuyor. Ayçiçek yağı fiyatının her geçen gün artış göstermesi diğer gıdalara da yansıyor. Detaylar haberimizde...

Son 3 günde 3 defa yağa zam yapıldı

Yağ fiyatlarında 3 günde 3 defa artış yaşandı!

Yüksek enflasyon nedeni ile yaşanan ekonomik sıkıntılar temel ürünlerin zamlanması için en önemli nedenlerden biri oldu. Ayçiçek yağına bile her geçen gün zam gelmesi ile vatandaşın en temel gıda ürünlerine bile ulaşamaz hale gelerek bu alanda çalışmalar yapılması gerekildiği düşünülüyor. Vatandaş ucuza Ayçiçek yağı bulmaya çalışıp daha farklı markalara yönelerek zararlı yağ tüketmiş olurken, A101 başta olmak üzere birçok zincir market sıvı yağ fiyatlarına zam üstüne zam yaparak büyük oranda bir fiyat aralığına sebep oldu.

 Ayçiçek yağlarına yapılan zamlar her geçen gün el yakarken vatandaşın elinden isyan etmekten başka bir şey gelmiyor. Enflasyonun her geçen gün artması ile birlikte döviz kurunun hızlı yükselişi sonrasında market ürünlerinde adeta rekor zamlanmalar yaşanmasına sebep oldu. Marketlerde Nisan 2020’de 35 TL’den satılan 5 litrelik Ayçiçek yağı fiyatı gelen son zamlarla birlikte 89.90’a kadar çıktı. Son 3 gün içinde yaşanan sürekli zamlardan sonra şu an 5 litre Ayçiçek yağının fiyatı 120 TL’yi gördü.

Ayçiçek yağı kaç TL?

Paylaşılan son listeye göre Kırklareli’nde üretim yapan ve Türkiye’nin dört bir yanında satılan Yeni Bahar marka Ayçiçek yağının 5 litrelik fiyatı 130 TL’yi geçtiği haberi sosyal medya da viral olup dar gelirli olan vatandaşları bir hayli endişelendiren bir durum oldu. Bununla birlikte Ayçiçek yağına zam geldiği sürece alım gücü düşük olan vatandaşlar çareyi litreyi düşürmekte bulurken, listede dikkat çeken ise 0,5 litrelik Ayçiçek yağının fiyatı da bir hayli tepki gördü.

  Listeye göre 0,5 litrelik Ayçiçek yağı 1 litrelik Ayçiçek yağı fiyatına dayanarak yarısının bile bu denli pahalı olması tepkilere yol açtı. Listeye göre 0,5 litrelik Yeni Bahar marka Ayçiçek yağı Pazar gününden itibaren 15 TL’den satılacağı bilgisi verildi. Aralık ayında Ayçiçek yağının 1 litresi 27 TL, 2 litresi 53 TL, 3 litresi 80 TL, 4 litresi 104 TL, 4,5 litresi ise 128 TL’den satışa sunulmuştu. Bu fiyat aralığı ile şuan 130 TL’ye dayanan 5 litre Ayçiçek yağı sadece yağa değil birçok düşük fiyatlı ürünün pahalı hale gelmesini sağladı.