Gram altın fiyatları ne durumda?

Gram altın fiyatlarının çok hızlı yükselişi ile birlikte tüm Türkiye'den her kesimden yatırımcı altın fiyatlarını takip ederken, altın daha yükselecek mi? sorusuna yanıt aranıyor.

Gram altın fiyatları ne durumda?

Gram altın fiyatları bugün 842 liraya kadar yükseldikten sonra Merkez Bankasının dövize karşı müdahalesinin ardından düşüş gösteren dövize eşlik etti ve 795 TL bölgesine kadar geri çekilme yaşadı. 

Gram altın fiyatları Ağustos ayından bu yana kesintisiz yükselişine devam ettiriyor. Tarihi zirve olarak 842 lira seviyesini 13 Aralık gününü gören gram altında tüm yatırımcılar aynı soruyu soruyor. Gram altın 1000 lira olacak mı? Bu sorunun cevabını sadece teknik analizlerle cevaplanamayacağını dile getiren piyasa analistleri altın fiyatını etkileyen tek şeyin ons/dolar veya kur oranlarının olmadığını dile getiren analistler altın fiyatlarının çok yönlü değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Altın fiyatları neden yükseliyor?

Altın fiyatlarının yükseliş sebebi birçok ana nedene bağlanabilir. Bunlardan birkaçı şöyle;

* Gram altının fiyatının ONS / USD ile belirlenmesi nedeniyle dolardaki yükseliş altının fiyatını doğrudan etkiliyor.

* Brüt döviz altın rezervlerindeki değişiklikler altın fiyatını etkileyen unsurlardan biri.

* Enflasyon yükselişi ile birlikte piyasalarda yatırım yapan veya yapmayan herkesin garanti yatırım olarak görmesi altına talebi artırıyor bu da altın fiyatlarını etkileyen ana unsurlardan birisi.

Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

gram altın yükselecek mi? gram altın grafik Gram altın analiz

Gram altın fiyatları analistlerden edinilen bilgiye göre günlük grafiklerde regresyon kanalının tepesinden yukarı yönlü yaptığı sert hareketle birlikte 842 TL bölgesine kadar yükseldi bu fiyata çıkmasının ardından dövize yapılan müdahale sonunda doların ivme kaybetmesi ile birlikte altın fiyatlarında da bir düşüş meydana geldi.

Gram altın teknik destek ve dirençleri 

Gram altındaki fiyat değişiklikleri genelde yukarı yönlü olmaya devam ediyor görselde görülen grafiklerde altın analizi yapan analistler iki farklı yolda ayrılmış durumda. 

1. seçenek olarak bayrak formasyonuna yönelen analistler altın fiyatlarının büyük bir bayrak formasyonu oluşturduğunu ve ciddi bir krize dönebileceğinden bahsediyorlar.

2. seçenek ise tepe görünümü oluşturmaya başlayan altın fiyatlarının yükselen kanalın önce ara kanal desteğine sonra da ana kanal dibine kadar geri çekilebileceğini düşünüyor.

Gram altında teknik destek ve dirençler ise şöyle sıralanıyor,

Destekler: 720 - 673 - 631
Dirençler: 798 - 825 - 856 - 856 - 880

Kapalıçarşı'da altın fiyatları ne durumda?

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışla birlikte çeyrek altın 1.306, lira, Cumhuriyet altını 5.346, liradan işleme konu olurken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 1,64 yükselişle 808,00 liradan işlem gördü.

Altının kilogramı 814 bin liraya yükseldi

Altın piyasasında, 798 bin lira ile 838 bin lira arasında işlem gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışına nazaran yüzde 2,7 artış kaydederek 814 bin lira seviyesinde tamamladı.

Altın piyasalarda en çok işlem yapılan bankalar / aracı kurumlar

Altın borsasında bugün en fazla işlem gerçekleştiren kurumlar hacim durumlarına göre şöyle sıralandı; Vakıf Katılım Bankası, Ahlatcı Döviz ve Kıymetli Madenler, T. Halk Bankası, Denizbank ve Gram Kıymetli Madenler şeklinde sıralandı.

XAU/USD Altın Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2319.58
Satış 2319.98
Değişim -2.24%
Son Değer 2319.77
En yüksek 2331.32
En düşük 2311.87
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler