Gümüş ONS analizi, gümüş hedef fiyat 2022

Yatırımcılar tarafından değerli madenlere yapılan yatırımlar konusunda altının ardından 2. sırada olan gümüş son 1 yılda yatırımcılarına kazandırdı mı? Gümüş ONS fiyatı son 1 yılda nasıl bir gidişat izledi? Gelin bu soruların cevaplarına hep birlikte göz atalım.

Gümüş ONS analizi, gümüş hedef fiyat 2022

Özellikle son zamanlarda yatırımcıların sıkça birikimlerini değerlendirmek için değerli madenlere yatırım yaptığını gözlemleniyor. Altın, ülkemizde ve dünyada en çok yatırım yapılan araçlardan biridir. Ardından ise gümüş/ons ise altının hemen ardından cazip bir yatırım aracı olarak öne çıkmakta. Peki ya gümüşe yatırım yapmak mantıklı mı? Gümüş son 1 yılda yatırımcılarına kazandırdı mı? Gümüş fiyatı gelecekte ne yönde bir grafik çizecek? Bu soruların yanıtlarına gelin hep birlikte inceleyelim.

birborsa gümüş

Gümüş Grafik

gumus ons grafik

Geçen yılın aynı dönemlerinde Gümüş / ONS fiyatı 23.40 dolar seviyelerindeyken 9 Aralık Perşembe günü itibariyle Gümüş/Ons 22.52 dolar seviyesinde işleme konu olarak yoluna devam ediyor.

12 aylık vadede incelendiğinde gümüş ons'un yatırımcılarına zarar ettirdiği açık bir şekilde gözlemlenebilirken, son 30 günlük performansı ise ciddi düşüşlere sahne olmuş durumda.

Gümüş ONS Grafik

Özellikle Şubat ayında büyük bir sıçrayışla 25 ABD Doları dolaylarında seyretmekte olan gümüş ons fiyatı anı bir sıçrama ile yaklaşık olarak 28 ABD Doları seviyesine yükselerek yatırımcılarına kısa vadede katkı sağlamıştı.

2021 Şubat ayı dışında gözlemlenmekte olan ani sıçrayışlarda da yine deneyimli yatırımcıları kar etme fırsatıyla buluşturan gümüş ons, orta vadeli bakıldığı taktirde geri çekilmelerle yatırımcılarında hasar bırakmaya devam ediyor.

Gümüş / TL Grafik

gümüş tl grafik

Gümüş / TL grafik analizi yapan birçok piyasa analisti dolar bazlı değer kaybetmesine karşılık doların ülkemizde çok ciddi değer kazanması ile birlikte tüm dünyada düşerken yurt içinde gümüş gram ve gümüş ons fiyatının yükseldiğini görmek mümkün. Yükselen kanalın en tepesinde zorlandığını dile getiren piyasa analistleri 1 kg gümüş fiyatı için 9869 TL değere ulaşmasının zirve görüntüsü oluşturmaya başladığını dolar hareketlerinde olası geri çekilme durumunda gümüş fiyatında da ciddi geri çekilmelerin olabileceğini düşünüyor.

Canlı Gümüş Fiyatları

925 ayar gümüş 9,87 TL'den işleme konu olurken, 1 KG gümüş fiyatı ise 9869,50 TL'den işleme konu oluyor. 

Gümüş Fiyatları Ne Olur? 2022

Gümüş fiyatları 2022 yılında ne olacağını ABD ve 4 büyükler olarak ifade edilen Japonya, Çin ve Avrupa ülkelerinin taleplerine ve üretimde kullanılan gümüş miktarına göre belirlenecek olmasıyla birlikte piyasanın önde gelen analistlerinin artık değerli madenler sınıfında paladiumun gümüşün yeri alınabileceğini dile getiriyorlar...

Etiketler