Ethereum hakkında merak edilenler... Ethereum nedir?

Ethereum nedir, nasıl ortaya çıktı, nereden alınır? İşte tüm detaylar...

Ethereum hakkında merak edilenler... Ethereum nedir?

Ethereum tıpkı Bitcoin gibi madencilik yapılarak kazanılan bir kripto paradır. Ethereum madenciliği yapan yatırımcılar, bilgisayarlar ve yüksek donanımlı cihazlarla Ethereum üretebilmektedir. Ethereum da blockchain teknolojisine bağlı bir sistemdir.

Ethereum, kripto para piyasasının önemli parçalarından birisidir ve bugün dünyada Bitcoin'den sonra en çok işlem gören kripto para durumundadır.

Ethereum da Bitcoin gibi halka açık bir ağdır

Ethereum hakkında merak edilenler... Ethereum nedir? - Resim : 1

Bitcoin, yenilikçi bir ödeme ağı, eşler arası teknolojiyi kullanarak merkezi otoriyte ya da banka olmadan çalışan elektronik para sistemine özel bir blockchain teknolojisi uygulaması sunmaktadır. Bitcoin'de blockchain teknolojisi dijital paranın sahipliğini takip etmek için kullanılırken Ethereum, blockchain teknolojisini merkeziyetsiz uygulamaların geliştirilmesi ve çalıştırılması için kullanır.

Ethereum blockchain'inde madenciler, ağı beslerler ve karşılığında Ether kazanırlar. Kullanışlı bir kripto para biriminin ötesinde Ethereum, uygulama geliştiricileri tarafından ağda işlem ücretleri ve hizmetler için ödeme yapmak amacıyla da kullanılır.

Madencilerin ücretlerini ödemek için kullanılan blokların ikinci bir türü de vardır ve buna gas denir. Her akıllı sözleşme uygulaması, madencileri blockchain'e girmek için ikna etmek üzere belirli bir miktar gas'ın gönderilmesini gerektirmektedir.

Ethereum'un tarihi

Ethereum hakkında merak edilenler... Ethereum nedir? - Resim : 2

Ethereum 2013 yılında piyasaya sürülmüş bir kripto paradır. Bitcoin'den sonra piyasaya çıkan ikinci coin olma özelliğine sahiptir. Ethereum, kripto para araştırmaları yapan ve bir yandan da programcı olan Vitalik Buterin tarafından geliştirilmiş bir coindir.

Öte yandan Ethereum açık kaynaklı bir sistemdir ve tamamıyla halka açıktır. Dünya üzerinde en fazla tercih edilen ikinci coindir ve kripto para piyasasında Bitcoin'den sonra en değerli kripto paradır.

Alış 3250.97
Satış 3251.96
Değişim 41.0199%
Son Değer 3251.46
En yüksek 3292.71
En düşük 3205.24
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler