Chiliz nedir? Chiliz (CHZ) hakkında merak edilenler

Chiliz nedir, madenciliği var mıdır, avantajları nelerdir? Chiliz hakkında merak edilenler...

Chiliz nedir? Chiliz (CHZ) hakkında merak edilenler

2018 yılında Socios.com tarafından piyasaya sürülen Chiliz coin, ERC-20 tokenı olup Ethereum ağı üzerine kurulmuştur. Blok zinciri tabanlı araçlara sahip olan bu coin, kullanıcılarının eğlence ve spor kuruluşlarıyla onların izleyicileri arasında etkileşim kurmalarını ve onlar aracılığıyla para kazanmalarını sağlar. Böylece taraftarların coin kullanımıyla takımda alınan kararlarda söz hakkı olması amaçlanır.

E-spor ve spor kulüpleriyle taraftarları arasında bağlantı kurulmasını amaçlayan Chiliz, en iyi oyuncunun kim seçileceği, kulübe ait forma ve ürün tasarımı gibi birçok konuda taraftarların söz sahibi olmasına katkı sağlar. 

Chiliz coin ile kullanıcılar, Chiliz aracılığıyla piyasaya sürülen taraftar tokenlerı ile taraftarın takımında söz hakkına sahip olmasını sağlamasının yanında, spor kulüplerinin lisanslı ürünlerini bu taraftar tokenları ile alabilmelerini de sağlıyor.

Chiliz madenciliği nasıl yapılır?

Chiliz coin ile madencilik yapılamaz. Chiliz kripto para birimleri şirket tarafından arz edilir. Toplam CHZ arzı 8.888.888.888 CHZ olacaktır. Bu arzın büyük bir kısmı hali hazırda piyasada işlem görmektedir.

Chiliz avantajları nelerdir?

Spor takımlar ve ilgili kuruluşlar ile taraftarlar arasında bir takas aracı olarak kullanılabilen Chiliz, taraftar jetonlarının oluşturulmasına da imkan verir. Bu sistemle spor kulüpleri, kendi taraftarlarının hem söz hakkı sahibi olmalarını hem de coini lisanslı ürünlerde ödeme yöntemi olarak kullanabilmelerini sğalamaktadır.

Chiliz, özellikle büyük futbol kulüpleriyle yapmış olduğu anlaşmalarla isminin duyulmasını sağlamıştır. Türkiye'de de önemli futbol kulüpleriyle başlattığı anlaşmalarıyla yatırımcılar Chiliz yatırımına yönelmiştir. Bunun gibi gelişmeler dikkate alındığında Chiliz coinin önümüzdeki yıllarda daha fazla değer kazanacağı tahmin edilmektedir.

Etiketler