En fazla açık iş ilanı olan meslekler belli oldu

Türkiye İş Kurumu tarafından açıklanan verilere göre en fazla açık iş ilanı olan meslekler belli oldu. Temmuz ayında açık olan iş ilanlarının sayısı geçen yılın aynı ayına göre %3,9 düşüş göstererek 154 bin seviyelerine geriledi.

En fazla açık iş ilanı olan meslekler belli oldu

2022 yılının Ocak-Temmuz dönemine ilişkin yapılan araştırmaya göre açık iş sayısında %40’ın üzerinde artış meydana geldi. Bu artış oranı ise açık iş sayısını 1 milyon 329 bin seviyelerine kadar çıkardı.
Türkiye İş Kurumu’nun açıkladığı verilere göre açık iş ilanlarında düşüş meydana geldi. Açılan işlerin %98,5’i özel sektör kategorisinde yer aldı. En çok iş ilanı verilen sektör 547.088 iş ilanı ile imalat sanayi sektörü olarak açıklandı. Sanayi sektöründe olan açığın geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre artış gösterdiği görüldü. Açıklanan veriler doğrultusunda en fazla ihtiyaç duyulan mesleklerde de değişiklikler meydana geldi.


İŞKUR verilerine göre en çok iş ilanının olduğu meslekler

İŞKUR tarafından yapılan açıklama doğrultusunda ihtiyaç duyulan meslekler belli oldu. En fazla açık iş ilanı olan mesleklere İŞKUR’un resmi sitesi üzerinden başvuru yapılması mümkündür. İŞKUR’un verilerine göre en çok iş ilanı olan meslekler:


·       Şoför – Yük taşıma
·       Özel Güvenlik Görevlisi
·       Garson
·       Konfeksiyon İşçisi
·       Gazaltı Kaynakçısı
·       Ön Muhasebeci
·       Satış Danışmanı
·       Makineci
·       Temizlik Görevlisi
·       Beden İşçisi ( Genel )
Olarak sıralandı.

İŞKUR şoför ilanları

İŞKUR tarafından yapılan açıklamaya göre en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden biri de şoförlük oldu. Tır sürücülerine ihtiyacın duyulduğu belirtilirken yaklaşık 1.013 açık iş ilanının olduğu belirtildi. İŞKUR’da en çok ilanın olduğu 10. Mesleğin tır şoförlüğü olduğu açıklandı.

İŞKUR özel güvenlik görevlisi ilanları


İŞKUR üzerinden özel güvenlik görevlisi ilanlarının sayısı bir önceki yıla göre artış gösterdi. En çok açık iş ilanının olduğu 9. Meslek olan özel güvenlik görevlilerinin silahsız bir şekilde görev alması bekleniyor. 1.196 açık iş ilanının bulunduğu güvenlik görevlileriyle ilgili birçok firma arayışını sürdürmektedir.

iş
İŞKUR garson ilanları

İŞKUR tarafından yayımlanan raporda garson ilanlarının da ciddi düzeyde arttığı gözlemlendi. Garson ve servis personeli olarak açık iş ilanının sayısının 1.253 olarak ölçüldüğü belirtildi. Aynı zamanda bu veri İŞKUR üzerindeki en çok iş ilanının olduğu 8. Mesleğin garsonluk olduğunu göstermektedir.


İŞKUR konfeksiyon işçisi ilanları

Son açıklanan raporlara göre İŞKUR üzerinden en çok iş alımının yapıldığı 7. Meslek konfeksiyon işçisi oldu. Konfeksiyon işçilerinin açık iş ilanı sayısında geçen yıla göre artış gözlemlendi. Toplam açık iş ilanı sayısı ise 1.393 olarak tespit edildi.


İŞKUR gazaltı kaynakçısı ilanları

Gazaltı kaynakçılarına duyulan ihtiyaç her sene artış göstermektedir. İŞKUR’un açıkladığı verilere göre en çok ihtiyaç duyulan 6. Mesleğin gazaltı kaynakçısı olduğu bilinmektedir. Toplamda 1.404 açık iş ilanının olduğu İŞKUR’da gazaltı kaynakçılarına olan talep artıyor.

İŞKUR ön muhasebeci ilanları

Birçok sektörde ihtiyaç duyulan ön muhasebeciler İŞKUR verilerine de yansıdı. En çok açık iş ilanının bulunduğu 5. Meslek olarak belirtilen ön muhasebecilerin toplamda açık iş ilanı ise 1.463 olarak tespit edildi.


İŞKUR satış danışmanı ilanları

İŞKUR’un açıkladığı son veriler doğrultusunda ihtiyaç duyulan bir diğer meslek ise satış danışmanı olarak belirtildi. En çok açık iş ilanının bulunduğu 4. Meslek olan satış danışmanları için toplamda açık olan pozisyon sayısı 1.985 olarak açıklandı.

İŞKUR makineci ilanları

Dikiş makinesini kullanan makinecilere olan talep her geçen gün artıyor. İŞKUR’un açıkladığı son verilere göre makineciler için açık olan iş ilanı 2.028 olarak belirlendi. İŞKUR listesinde 3. Sırada yer alan makineci mesleği için alım süreci devam ediyor.

İŞKUR temizlik görevlisi ilanları

İŞKUR’un açıkladığı son raporlara göre en çok açık iş ilanının olduğu 2. Mesleğin temizlik görevlisi olduğu belirtildi. Temizlik görevlileri için açılan iş sayısı ise aktif olarak 3.476 oldu.

İŞKUR beden işçisi ilanları

İŞKUR’da en çok açık iş ilanına sahip mesleğin beden işçisi olduğu belirtildi. Her türlü bedensel olarak yapılan işi kapsayan bu kategoride birçok farklı iş ilanı bulunuyor. İŞKUR veri tabanında olan açık iş ilanı sayısı ise 18.392 olarak tespit edildi.
 

Etiketler