Cumhurbaşkanı “fiyatları düşürün” dedi! Market fiyatları ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi partisi olan AK Parti’nin MYK toplantısında talimatını verdi. Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından işletilen marketlerdeki fiyatların düşürülmesini talep etti. Bu talimat sonrası fiyatların nasıl değişeceği merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı “fiyatları düşürün” dedi! Market fiyatları ne kadar olacak?

AK Parti’nin gerçekleştirilen Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem seçimle hem de ekonomiyle ilgili yeni talimatlar verdi. Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait olan marketlerdeki fiyatların yüksekliğine tepki göstererek, fiyatların düşürülmesi gerektiğini söyledi. Bu marketlerin asıl hedefinin kar etmek olmadığının altını çizen Erdoğan, ürünlerin düşük fiyattan verilmesini istedi. Böylece vatandaşlar daha kolay bir şekilde ürünlere erişim sağlayabilecek. Erdoğan’ın bu talimatı sonrasında Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait marketlerdeki indirimler heyecanla bekleniyor.

Fiyatlar düşsün, vatandaş kolayca alabilsin

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısında yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asıl hedefi kar elde etmek olmayan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin ürünlerini, vatandaşlara daha ucuza sunması gerektiğini söyledi. Erdoğan’ın belirttiği görüşe göre, fiyatlar daha uygun olursa, vatandaş ürünlere kolay bir şekilde erişebilecek. Enflasyon karşısında vatandaşın yanında olacağını duyuran ve vatandaşını ezdirmeyeceğini belirten Erdoğan, çalışmaların başlatılmasını emretti.
 
Bunun üzerine Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi dana eti için indirim çalışmalarına girişti. Geçtiğimiz günlerde kuzu eti fiyatlarında yaklaşık yüzde 25’i bulan indirimler uygulatan Bakanlık, fiyatları 129 TL’den 98 TL’ye çekmişti. Diğer yandan kuzu pirzola fiyatı 181 TL’den 137 TL’ye gerilerken, kuzu gerdanın fiyatı ise 114 TL’den 86 TL’ye indirilmişti. Talimatlarla beraber şimdi de indirimler büyükbaş hayvanlarda bekleniyor.

Marketlerde hangi ürünlerin fiyatı inecek?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri fiyatları ile ilgili talimatları sonrasında ilk indirim dana etinde bekleniyor. Diğer yandan temel gıda ürünlerinde de gözle görülür bir düşüş beklenmekte. Gelen talimatların üzerine yağ, şeker, süt, yumurta gibi diğer gıda ürünlerinde de indirim söz konusu olacak gibi duruyor.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan
Marketteki bu indirimler ile vatandaşların temel gıda ürünlerine daha ucuz bir şekilde ulaşabilmesi hedefleniyor. Enflasyon nedeniyle zor günler geçiren vatandaşın alım gücü epey düşmüştü. Markette indirimlerin uygulanması ile vatandaş rahat bir nefes alacak gibi duruyor. Öte yandan Tarım Kredi Kooperatifleri’nin marketlerinde yaşanacak olan indirimin, diğer marketlerde uygulanan fahiş fiyatların da önüne geçebileceği tahmin ediliyor.

Enflasyona ezdirmeyeceğiz 

Ekonomi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, enflasyonla mücadele içerisinde olduklarını ve bu koşullarda vatandaşı hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını da dile getirdi.  Eylül ayından itibaren yepyeni bir dönem başlayacağının da altını çizen Erdoğan, AK Parti hizmetlerinin aralıksız devam edeceğini duyurdu.
 
Sandıkla İlgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, çalışmalara bu şekilde devam edildiği takdirde 2023’te AK Parti’nin açık ara birinci olabileceğine dair öngörüsünü paylaştı.

Etiketler