E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri 

E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri son dönemlerde birçok kişinin merakla araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Özellikle insanların birçok ihtiyacını internet ortamından karşılamaları bu durumu daha cazip bir hale getirmiştir. Peki, E-Ticaret yaparak nasıl para kazanılır? İşte detaylar...

E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri 

E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri son dönemlerde birçok kişinin merakla araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Özellikle insanların birçok ihtiyacını internet ortamından karşılamaları bu durumu daha cazip bir hale getirmiştir. Peki, E-Ticaret yaparak nasıl para kazanılır? İşte detaylar...

E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri 

E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri,insanlara yeni kazanç kapıları açtı.  Son zamanlarda internetin yaygınlaşması ve hızlanması ile birçok işletmede kendi ürünlerini e-ticaret ile online olarak satış kanalı oluşturdu.  Bu yöntemler arasında ön plana çıkanları sizler için listeledik. 

1.Dropshipping Yöntemi 

Dropshipping yöntemi, stoklama, depolama, kargo masrafı olmadan satıcı ile alıcı arasında köprü vazifesi gören bir e-ticaret yöntemidir. Bu yöntemi kullanan kişi, e-ticaret sitelerinde veya sanal satış platformlarında ürünlerini listeler. 

Müşteri, aracının listesindeki ürünlerden alırsa, aracı sipariş edilen ürünü tedarikçiye bildirir. Tedarikçi malı göndermekle sorumludur. Satılan maldan gelen karın bir kısmını aracı alır. Maliyeti çok düşük olan bir e-ticaret modeli olduğundan, bu işi yapan çok kişi vardır. Bundan dolayı ürünün fiyatı için yapılan rekabet çoktur. 

2. E-Ticaret Satış Platformları 

E-Ticaret satış platformları, ülkemizde bulunan Trendyol, Hepsi Burada, N11, Amazon Türkiye, Gitti gidiyor gibi satış platformları sizi büyük alıcı kitleleriyle buluşturur. Sizin ürettiğiniz, tedarik ettiğiniz ürünleri, kendi mağazanız da sergileyerek satabileceğiniz platformlardır. 

Sattığınız ürünün belli bir oranını komisyon olarak ödersiniz. Bu platformların kendi sistemleri olduğundan ürünü girmeniz, listelemeniz, stok takibi kolay gerçekleştirilir. Ödeme detaylarına kolay erişim sağlayabilirsiniz. 

3. Mikro İhracat 

Bazı firmalar yurt dışına ürün satışı yapmak için mikro ihracat yoluyla, yurt dışı faaliyetlerini sürdürmektedirler.  İşletmeler genellikle satış süreçleri daha kolay ve az maliyetli olduğundan mikro ihracat yapmayı uygun buluyorlar. 

Mikro ihracat için ürünlerinizin ağırlığı 300 kg ve fiyatı 15.000 euro olmalıdır. 

Mikro ihracat için gümrük prosedürlerini azaltan, ETGB gümrük beyannamesi kullanılır. ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) bu beyanname ile diğer ihracat firmalarına uygulanan gümrük prosedürlerine tabi olmazsınız. Bir gümrük müşavirliği ile çalışmak durumunda kalmazsınız. 

Firmalar ürünü mikro ihracat kargo firmalarına teslim eder. Kargo firması da ürün için ETGB düzenler ve yetkili makamlara teslim eder. 

Mikro ihracat kapsamında verilmesi gereken evraklar, 

·         Yetki belgesi

·         E-fatura ya da e-arşiv fatura

·         İhracat bilgi formu

·         Proforma fatura 

4. Uluslararası E-Ticaret Yapmak 

Ürünlerinizi yurt dışına satabilmeniz için öncelikle, vergi mükellefi olan bir şirketinizin olması gerekir. Yurt dışına satış yapabilmenin iki yolu vardır. 

Global satış platformları, sizin için uygun uluslararası satış yerleri olabilir.  Ürünlerinizi, bu platformlar sayesinde hazır müşteri kitlelerine ulaştırabilirsiniz. Ayrıca bu firmalar, kendi satış sistemleri, ödeme sistemleri, stok takip sistemlerini hepsini size sunar. Bazı platformlar kendi lojistiklerinde stok imkânı da verir.

Ya da başka bir yolu, kendi e-ticaret web sitenizi de kurup, yabancı ülkelere satış yapabilirsiniz. Kendinizi tanıtmanız için reklam bütçeniz yüksek olmalıdır. Diğer platformlara göre tanınmanız zaman alacaktır. Kararlı bir şekilde devam etmelisiniz.  

5. Web Sitenizden Satış Yapın

Üreteceğiniz veya tedarik edeceğiniz ürünü web sitesi kurarak satabilirsiniz. Öncelikle vergi mükellefi olmak için şirket kurmalısınız.  Üreteceğiniz veya tedarik edeceğiniz ürüne karar verin. Kendi satış platformunuzu kuracağınız için belli bir bütçeye sahip olmalısınız.

Web sitenizi ürününüze uygun tasarlamanız, farklı ve dikkat çekici olması yararınıza olacaktır. Sosyal ağlarda sitenizi tanıtacak olan reklamlar için bütçenizi yüksek tutmalısınız. Stoğunuzuda takip edecek bir muhasebe programı gerekli olacaktır.

Müşterilerinize web sitenizden kolay alışveriş yapabilmeleri için sanal pos uygulamasını sunmalısınız. 

E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri,5 farklı şekilde yapılabilir. Hem yurt içine, hem de yurt dışına e-ticaret yaparak ticari gelir elde edebilirisiniz. Artık dakikalar içinde yaptığımız online alışverişler dünya çapında büyük hacimlere ulaştı.

E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri 

E-Ticaret ile Para Kazanma Yöntemleri hakkında sizlere kısa ve öz bir şekilde bilgiler sunmaya çalıştık. Bunun yanı sıra sizlerde tercih edilen E- Ticaret yöntemleri ile ilgili olarak yorum kısmından bizlere bilgi verebilirsiniz. Yine E- Ticaret kavramı ile aklınıza takılanları yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.