Emtia piyasasında ibre yukarı döndü!

Piyasalarda yaşanan belirsizliğin sona ermesinin ardından emtia piyasası yükselişe geçti.

Emtia piyasasında ibre yukarı döndü!

Piyasalarda olan belirsizlik hemen herkesi olumsuz olarak etkilemektedir. Belirsizliklerin bir nebze de olsa azalmasıyla beraber geçen hafta dolar düşüş gösterirken bu hafta emtia fiyatları yükselişe geçti. Üç haftadır düşüş yaşayan emtia fiyatları bu hafta itibariyle yükselişe geçti. Avrupa Merkez Bankasının 75 naz puan faiz artışına gitmesi ve FED tarafından açıklanan faiz kararıyla belirsizlikler sona erdi. Belirsizliklerin azalmasıyla beraber emtia piyasası yükselişe geçti. Emtia piyasasında yaşanan sert düşüşler kendini pozitif bir seyre bıraktı.

İş bitene kadar devam etmeliyiz!

Emtia

Enflasyonu düşürmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten FED Başkanı Jerome Powell tarafından iş bitene kadar devam etmeliyiz açıklamasını yapmıştı. Enflasyon belirlenen hedefin üzerinde kalırsa risk büyük olacağından dolayı çalışmalar devam ediyor. Merkez Bankasının 75 baz puanlık faiz artışına gitmesi emtia piyasasında belirsizlikleri giderek azalttı. Analistler tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde belirsizliklerin azalmasıyla dolara talebin azalması ve doların da emtialar karşısında değer kaybettiğini görüyoruz.

Emtia piyasasında ibre yukarı döndü! - Resim : 2

Geçen hafta içinde altın %0.3, gümüş %4.4, paladyum %7.5, platin ise %5.4 oranında değer kazandı. Hafta sonuna doğru altın üç haftalık düşüş eğilimini sonlandırmıştı. Metallerde ise durum bakır %4.2, alüminyum %0.6, nikel %7.9, çinko ise %1.2 oranında artış gösterdi. Yani para politikasında olan belirsizliğin en aza inmesiyle emtia piyasasında olan ibre yukarı doğru dönmeye başladı. Tarım emtiaları hala dalgalı ilerlerken ilerleyen günlerde onların da değer kazanacağını düşünüyoruz.