Dolar ve Euro bugün yeniden tarihi zirve yolunda

Dolar ve Euro dün gerçekleştirilen döviz müdahalesinden sonraki gün tekrar tarihi zirvesine yaklaşmasının ardından piyasada döviz kurları yaklaşık yüzde 4 getiri sağladı.

Dolar ve Euro bugün yeniden tarihi zirve yolunda

Dolar / TL 

Dolar kuru yeniden 14 liranın üzerinde işlem görmeye başladığı an hızla yükseliş devam etmiş ve canlı dolar kuru şu an 14.32 üzerinde işleme konu olmaya devam etmekte. Haberin yapıldığı saatlerde yüzde 3.85 değer kazanmış olan Dolar / TL paritesi dün yapılan döviz müdahalesi ile birlikte 13.78 bölgesine kadar gerilemişti.

Yapılan 4. müdahalenin de kalıcı etkilerinin olmadığı gözlemlenen döviz kurlarında dolarla birlikte altının da yükseldiğini gözlemlendi canlı gram altın  fiyatları  an itibariyle 818 liradan işleme konu oluyor.

dolar / tl, canlı dolar fiyatları, son dakika dolar haberleri

Euro / TL

Euro'da, Dolar'a eşlik ederek yüzde 4.12'lik bir yükseliş ile 16.22 TL seviyesine yükseldi. Euro / TL paritesinde yükseliş üretim alanında hammadde alımlarını yavaşlatırken döviz müdahalesinin 4. tekrarının da bir işe yaramadığını gören yatırımcılar döviz bürolarında ve aracı kurumların hepsinden Euro, Dolar ve Sterlin'e akın ediyor. Piyasada neredeyse tüm satışı karşılamaya devam eden döviz yatırımcıları TL yatırımlarını terk etmeye devam ediyor.

Bunun yanı sıra dövizde yaşanan dalgalanmalarla birlikte yabancı yerleşiği olan yatırımcılarda ülkeden döviz çıkartmaya devam ediyor.

Borsa İstanbul'daki yabancı payı bir sürelik aranın ardından yeniden yüzde 42 altına gerilemiş durumda. En çok satım işlemi yapan aracı kurumların başında BankofAmerica / BoFA gelirken onu arkasından İngiliz yatırım bankaları takip ediyor.

canlı euro kuru, euro analiz, euro fiyatları

Gram altın / TL 

Altın piyasalarındaki hareketlilik dünya ile Türkiye arasında çok ters orantıda ilerliyor. ONS altın zaman zaman değer kaybetse ya da yatay süreçte ilerlese bile altın fiyatlarının belirlenişi ülkemizde ONS / Dolar ile belli olması nedeniyle dolar kurunun yükselişi normal şartlarda ters işlemesi gereken altın fiyatlarını dolara paralel şekilde yukarı çekmeye devam ediyor.

 altın fiyatları, canlı anlık fiyatları

XAU/USD Altın Amerikan Doları
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 2319.58
Satış 2319.98
Değişim -2.24%
Son Değer 2319.77
En yüksek 2331.32
En düşük 2311.87
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Alış 34.82
Satış 34.829
Değişim -0.0412%
Son Değer 34.8245
En yüksek 34.9612
En düşük 34.7192
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler