Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısı sonrasında Bakan Nebati’den açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı huzurunda toplanın Fiyat İstikrarı Komitesi ekonomideki gelişmeleri değerlerdi. Başta konut sektörü olmak üzere birçok alanda ek tedbir kararı alan Fiyat İstikrarı Komitesi, enflasyon üzerindeki baskının azaltılması adına da çalışma yaptı.

Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısı sonrasında Bakan Nebati’den açıklama

Gıda ve arz güvenliğinin ele alındığı toplantıda son aylarda gerçekleşen fiyat grafikleri de tartışıldı. İlerleyen dönemde enflasyonu azaltmak adına ek tedbirlerin alındığını belirten bakan Nebati, son durum değerlendirmesi yaptı. 2022 yılının son çeyreğine ilişkin tedbirlerin alındığı toplantıda gıdadan turizme kadar çeşitli alanlarda ekonomik değerlendirmelerin yapıldığı biliniyor.


Tarım alanındaki araştırmalar tamamlandı

Komite tarafından yapılan yazılı açıklamada tarımdaki fiyat politikasının uzun bir süredir takip edildiği açıklandı. Özellikle tarım faaliyetleri sürecinde oluşan maliyet grafiklerini yakında takip eden komite 3 saatlik toplantının ardından bakan Nebati’nin önderliğinde değerlendirmelerde bulundu. Ekonomide yaşanan olumsuzluklara karşı ek tedbirler almayı amaçlayan komitenin tarım alanındaki izlemlerinin sonuç verdiği belirtiliyor.


Tarım alanında hem üretim hem de tüketim kısımlarının yakından incelendiği belirtilirken bu alandaki fiyat artışlarının önüne geçmek adına çalışma yapıldı. Fiyat istikrarının korunması amacıyla yapılan toplantıda geçmiş verilerde masaya yatırıldı. 3 aylık dönem için yapılacak olan izlenimlere de bağlı olarak ilerleyen dönemde farklı ek destek paketlerinin de sağlanması gündeme gelebilir.

Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısı

Fiyat istikrarının sürdürülmesi için çalışıyor

Fiyat istikrarında geçici hareketlerin önlenmesi amacıyla yapılan toplantılarda birçok başlık ele alınıyor. Tarımdan konut sektörüne kadar her alanda fiyat istikrarının olumsuzluklardan etkilenmemesi adına yapılan toplantılarda enflasyon oranları da masaya yatırılıyor. Sektörel enflasyonun genel enflasyonda etkileriyle birlikte yapılan araştırmalarda bakan Nebati’nin önderliğinde tartışılıp değerlendiriliyor.


Fiyat istikrarını uzun vadede sağlamak adına toplanan komite düzenli olarak fiyat takibi yapıyor. Üretim alanındaki grafikleri de inceleyen komitenin saatlerce süren toplantının ardından yazılı bir şekilde sosyal medya üzerinden açıklama yaptığı bilinmektedir. Toplantı içeriği hakkında yapılan kararları sosyal medya üzerinden duyuran komite düzenli olarak toplanarak fiyat istikrarını korumaya yönelik adımlar atmaktadır.

Etiketler