Çalışma Bakanı’ndan EYT mesajı geldi: Önümüzdeki günler içerisinde açıklanacak

Geçen hafta yapmış olduğu bir açıklama kapsamında EYT ile ilgili bakanlık bünyesinde bir çalışma grubu oluşturdukları dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

Çalışma Bakanı’ndan EYT mesajı geldi: Önümüzdeki günler içerisinde açıklanacak

Bursa’da yeni bir açıklamada bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili detaylı yeni açıklamalarda bulundu.

Vedat Bilgin; “Türkiye’de yaşanan her sosyal mesele bizim önümüzde yer alıyor. Bunların üzerinde detaylı bir şekilde çalışıyoruz. Bu meselelerin özüne inerek çözüm yolları üretmeye çalışıyoruz. En uygun çözüm yolunu bulduğumuz gün daha önceden de 3600’de yapmış olduğumuz gibi asgari ücretli de uyguladığımız gibi onlar ile ilgili açıklama yapacağım. EYT’in var olduğunu söyleyebilirim. EYT’yi tamamen tamamladığımız gün sizlere detaylı sıkıntısız bir şekilde açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağıma söz veriyorum.” sözlerine dile getirdi.

Bilgin geçtiğimiz hafta içersinde emeklilikte yaşa takılan vatandaşların problemlerini çözebilmek için bakanlık kapsamında çalışma grubu kurduğunu da dile getirmişti.

Enflasyon oranı %80‘lere ulaştı

Diğer bir yandan ise bir başka problem de enflasyon olduğunu dile getiren Bakan Bilgin; “Enflasyon son yıllar içersinde şahit olmadığımız bir oran doğrultusunda yüzde 80‘lere ulaşım sağlamıştır. Bunun ciddi bir sorun olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın başka ülkelerine baktığımız zaman aynı enflasyonun yüzdelik 10 ya da 20 diyorlar.” sözlerini dile getiren Bakan Bilgin; “Her bir artışa geçiş, oranlarda krize dönüşebilen ve bugünlerde ise resesyona girme endişesini gücünü çıkartarak tartıştıran ve bildiğiniz üzere durgunluk ortamına dönüşmesi tehdidi ile maalesef karşı karşıyayız.” sözlerini konuşmasına ekledi.

Çalışma Bakanı’ndan EYT mesajı geldi: Önümüzdeki günler içerisinde açıklanacak

Dövize olan talep döviz fiyatlarını da artırdı

“Türkiye bu durumdan daha da fazla etkileniyor. Bu problemin en büyük kaynağı ise Türkiye’nin döviz açığı. Döviz kuruna olan yoğun ilgi döviz fiyatlarını da arttırdı. Talep arttırdığı zaman eğer üretim sağlayamıyorsanız bunun da fiyatı artışa geçiyor. Bu önemli bir problem olarak karşımızda duruyor.”

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.36
Satış 32.38
Değişim -0.0899%
Son Değer 32.38
En yüksek 32.41
En düşük 32.32
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler