Dolara olan talep artmaya devam ediyor

Doların geçtiğimiz haftalar içerisinde euro ile aynı seviyeye gelmesi yatırımcı vatandaşları dolar almaya yöneltti. Birçok vatandaş dolar yatırımı yapmaya başlamışken, yetkililer duyurdu!

Dolara olan talep artmaya devam ediyor

Küresel piyasalar kapsamında euronun değer kaybetmesi dolara yönelik olan yatırımcı iştahını artırdı. Lakin uzmanların yorumlarına göre perakende yatırımcıların dolar tarihi geçmiş yılın Gamestop çılgınlığını hatırlatıyor.

Euro‘nun dolar karşısında alışılmadık bir derece de düşük seviyelere gerilemesinin hemen ardından perakende yatırımcıları döviz piyasaları kapsamında riskli yatırımlar gerçekleştirmeye tüm hızıyla başladı.

Bloomberg International’ın yapmış olduğu haber kapsamında döviz ticareti  Wall Street’te çoğunlukla özel ticaret masalarının gerçekleştirmiş olduğu işlemler bulunsa da, Euro‘daki hareketliliğin hemen ardından Amerikalı küçük yatırımcıların da döviz ticaretinin karmaşık dünyasına büyük bir adım attı.

Dolara olan talep artmaya devam ediyor

Borsagündem.com’da açıklamada bulundu

Borsagündem.com’un derlemiş olduğu bilgiler kapsamında ise;  Euro geçtiğimiz hafta içerisinde 20 yılın en düşük seviyesine geriledi. Bu gerileme nedeni ile dolar ile eşit seviyeye ulaştı. Ukrayna Savaşı nedeni ile oluşan enerji krizi ve beraberinde Rusya’nın Avrupa’ya doğalgaz ihracatı durdurma olanağının artması Euro Bölgesi’ndeki daha önce benzeri görülmemiş bir resesyon tehdidi ile karşı karşıya bıraktı. Bu süreç içersinde ABD Merkez Bankası’nın politika faiz oranları hızlı bir şekilde artmaya başlaması dolar euroya göre avantajlı bir konuma getirdi.

Dolar yeni perakende çılgınlığına döndü

Euronun dolar seviyesine gerilemesinden sonra birçok perakende yatırımcıların ABD dolarının gücüne aşırı odaklandığı aktarıldı. TD Ameritrade'in Türev Ürünleri Stratejisi Başkanı olan Shawn Cruz; “Dolara yönelik olan yatırım ile  geçtiğimiz yıl içerisinde Game Stop ve AMD hisselerinde izlemediğimiz gibi bir perakende yatırım çılgınlığı haline dönüşüyor.” sözlerini dile getirdi.

ABD dışında yer alan yatırımcılar da yaşananlardan sonra harekete geçmiş durumda. Yüzden fazla ülkenin kullanıcısı olan lakin ABD’de döviz ticareti hiçbir şekilde sunmayan internet bazlı aracılık kuruş olan eToro, temmuz ayının ilk iki haftası kapsamında Euro / dolar paritesinde açılmış olan pozisyonların haziran ayının aynı dönem içersinde kıyasla %79 oranında daha da yüksek olduğunu dile getirdi.

SUSD KC Amerikan Doları Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 32.45
Satış 32.47
Değişim 0.14%
Son Değer 32.47
En yüksek 32.4905
En düşük 32.37
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler