Bakan Bilgin'den EYT mağdurlarına müjdeli formül

Milyonlar tarafından beklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den EYT mağdurlarına müjdeli formül.

Bakan Bilgin'den EYT mağdurlarına müjdeli formül

Bakan Bilgin'in dün yaptığı açıklamada EYT ile ilgili sene sonunu işaret etmişti. Bakanlık içinde çalışma grubu oluşturduğunu belirtti. 

Asgari ücret zammı, emekli ve memur maaşlarına yapılan düzenlemelerden sonra milyonların beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar merakla sene sonunda kararlaştırılan kanun düzenlemesini bekliyor. Maaşı düşürüp erken emekli olma planı da masaya yatırılmış durumda.

1999 öncesi emekli olanlar için yaş şartı aranmayabilir

EYT üzerinden tartışılan formüller arasında 15 yıl 3600 süresini yerine getiren ve 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlarda emeklilikte yaş şartı aranmayabilir.

Erkekşer 25 yıl ve 9 bin günü tamamlamış, kadınlar ise 20 yıl 7 bin 200 günü tamamlamışsa yaş şartına takılmadan emekli olabilecek.

EYT için verilen çarpıcı kararlar arasında maaşında belli bir kesinti yapılarak emekli aylığı bağlanabilecek.

EYT için birçok formül düşünülüyor

Milyonlarca vatandaşın gözlerini diktiği EYT haberiyle ilgili Bakan Bilgin; 'Bir sayı veya içerik veremem fakat çok sayıda formül var. Alternatifler de var. Bu alternatifler üzerinden çalışmalarımızı yapacağız. İşin bir de mali boyutu var. Hesaplamalar yapılacak. Maliyet hesabından sonra Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sene sonu ya da Ocak ayında çalışma tamamlanacak.' şeklinde konuştu.

Etiketler