Brezilya: Kripto dostu nüfus El Salvador'u kıskanıyor

Yakın tarihli bir ankete göre, Brezilya'da sorgulananların yüzde 48'i kripto para birimlerinin yasal olarak tanıtılmasından yana. El Salvador örneği kesinlikle bir emsal oluşturabilir.

Brezilya: Kripto dostu nüfus El Salvador'u kıskanıyor

Bir haftadır Bitcoin dünyası, kripto para biriminin resmi bir ödeme aracı statüsüne kavuştuğu El Salvador'u izliyor. Yerel cumhurbaşkanı, halkının bazen büyük bir direnişiyle karşılaşmak zorunda kaldıysa, çok sayıda Brezilyalı da resmi ulusal para birimi olarak BTC'yi istiyor. Brezilya nüfusunun yüzde 48'i Jair Bolsonaro hükümetinin Bitcoin'i yasal ihale olarak tanıtması gerektiğine inanıyor. 

Bu, Sherlock Communications'ın 2021'de Latin Amerika'da blockchain hakkında bir raporda çıkardığı sonuçlardan biri. Sonuçlar bu hafta Yahoo Finance'de yayınlandı. İki bölüme ayrılan çalışma, sekiz Latin Amerika ülkesine baktı. Bu kripto para birimlerinde son yıllarda büyük bir patlama yaşandı. Bu anketlerden biri bölgenin en büyük beş ekonomisinde 2.700 kişi ile gerçekleştirildi. Bunlar Brezilya, Arjantin, Şili, Kolombiya ve Meksika.

Burada en çok dikkati çeken Brezilya'dan gelen oylamanın sonucu. Neredeyse yarısı BTC'yi ulusal para birimi olarak istemiyor, yüzde 56'sı da El Salvador'daki yeni mevzuatın iyi olduğunu düşünüyor. Yeni yasanın onaylanmaması Bitcoin konusundaki bilgisizliğe de atfedilebilirken, Brezilya'da durum farklı. Orada, yüzde 92'si Bitcoin'in ne olduğunu bildiklerini söylüyor. 

Küçük düzenlemelere rağmen, Bitcoin Brezilya'da çok popüler

Çalışma ayrıca Brezilya'daki katılımcıların yüzde 55'inin yatırım portföylerini çeşitlendirmek için düzenli olarak BTC'ye yatırım yaptığını da ortaya koydu. BTC yatırımcılarının ikinci bir numaralı nedeni, enflasyona ve ekonomik istikrarsızlığa karşı koruma sağlamaktır. (cevapların yüzde 39'u)

Etiketler