Aion (AION) nedir, ne işe yarar?

Kullanıcıların, verilerini çeşitli blockchain ağları arasında taşımak için mekanizmalara ve köprülere ihtiyacı vardır. Aion ağının amacı ve sunduğu hizmet de tam olarak bununla ilgilidir. Aion ağı hakkındaki detayları inceledik.

Aion (AION) nedir, ne işe yarar?

Aion nedir?

Aion ağı ölçeklenebilirlik, gizlilik ve platformlar arası iletişimi çözmeyi amaçlayan çok katmanlı bir çözümdür. Platformun kendi kripto parası olan AION ise platform içi kullanıma sahiptir.

Aion'un ortaya çıkış nedeni ne?

İlk katmanlı blok zincir projeleri yalnızca kişiler arası işlemlere imkan tanımıştı. Ancak Ethereum platformunda karmaşık uygulamalar geliştirebiliyor. İlk ve ikincil nesil çözümlerde platformlar arası iletişim mümkün değildi. Bu sebeple Aion piyasaya giriş yaptı. Diğer bir durum ise platformlar arası geçişin üçüncü partilere ihtiyaç duyulabilmesinden kaynaklanıyordu.

Aion'un özellikleri nelerdir?

Aion, Bitcoin, Ethereum ve Zcash gibi kripto paraların ve ağların iletişim kuramamasına çözüm sağlamaktadır. Tasarladıkları çok katmanlı ağ sayesinde karmaşık süreçler uygulamadan kolaylıkla diğer platformlarla iletişim kurulabilmektedir. Çözüm olarak ETH ERC-20 standardında kripto para oluşturan firma, tecrübeli kadrosuyla beraber daha gelişmiş çözümler üzerinde çalışıyor. Ancak yine de Aion ağı rahatlıkla kullanılabilir.

Aion ekibi

Ekibin başında Nuco Global ve Aion Vakfı CEO'su Matthew Spoke yer alıyor. Ardından Nuco CTO'su Junius Tu ve mühendisler Ali Sharif, Chris Lin ve Alexandra Roatis de uzun yıllar yazılım geliştirme alanında çalışmış uzman yazılımcılardan oluşmaktadır. Sonrasında iş geliştirme uzmanları Duncan Cameron ve Dipesh Pradhan varken, CFO pozisyonunda Jason Burken ve COO pozisyonundaki Kesem Frank ise projedeki önemli isimler arasında bulunuyor.

Aion nasıl satın alınır?

Aion, WazirX, DragonEX, CoinDCX, Bitvavo, Beaxy, ATOMARS, Bitfinex, BiONE, Binance, Bitgumb, KuCoin, Bitrue, LATOKEN, CoinBene borsalarında açtığınız hesap üzerinden alım yapabilirsiniz. Aion satın alacaksanız AION/USDT, AION/ETH, AION/BTC, AION/KRW ve AION/EUR işlem çiftlerinden yararlanabilirsiniz.

Aion ağının kullanım alanları

AION CEO’su, Aion için birkaç kullanım alanı sıraladı:

Şirketler

Aion'un sunduğu hizmetlerden biri olan platformlar arası etkileşim ile büyük endüstriler, başka firmaların hangi blok zincir platformlarını kullandıklarına bakmaya mecbur olmayacaklar. Böylece firmalar ek süre ve yazılım geliştirme maliyetinden kurtulmuş olacaklar.

Merkezsiz uygulama geliştirme

Yazılımcılar farklı blok zincir ağlarında uygulama geliştirirler. Ancak platformlar arasında etkileşim sınırlı olduğu için tek bir protokol üzerinde kalabilirler. Aion ise bu sorunu kendi platformları üzerinden yazılım geliştirerek çözmeyi sağlamaktadır.

Startuplar

Aion, startupları farklı platformların sunduğu çözümlerle eşleştirmede etkin bir imkan sunar. Böylelikle kurucular, uzmanlık alanlarına kolayca yönelebilirler.

Köprü İnşası

Aion core yazılımcıları ise ağlar arası işlemlere imkan tanıyan köprüleri oluşturup aktiviteleri takip ederler.

Onaylayıcılar

Aion platformunun ana kullanıcıları doğrulayanlar olduğu için sistemdeki bütün işleyiş onlar üzerinden yürümektedir. Onaylayıcıların rolü de bütün işlemlere bakıp kontrol etmekten geçer. İşlemleri onayladıktan sonra da başka blok zincir platformları arasından transfer işlemlerini gerçekleştirirler.

Aion ne işe yarar?

Dünyanın ilk platformlar arası blok zincir uygulaması olan Aion, farklı blok zincir platformlarıyla etkileşime imkan sağlar. Özellikle platformlar arası köprülerin kurulduğu bir çağda olduğumuzu göz önünde bulundurursak, Aion gibi projelerin piyasada olması da oldukça önemli bir gelişme. Son olarak Aion, sağladığı altyapı ile yazılım geliştirme maliyetlerini büyük oranda düşürebilir.

Etiketler