Renault'tan kabuk değişimi

Otomobil üreticisi Renault bazı departmanlardan 2 bin kişiyi işten çıkarmayı, veri bilimi ve batarya kimyası gibi alanlarında ise 2 bin 500 kişiyi işe almayı planlıyor.

Renault'tan kabuk değişimi

Fransız otomobil üreticisi Renault SA, ülke içerisindeki faaliyetlerini yeniden şekillendirme ve elektrikli araçlara geçiş konusunda çaba göstermesi ile beraber, Fransa’da halen dokuz yeni model üretmeye hazırlanıyor, hemde 2 000 kişiyi ise işten çıkarmayı planlıyor.

Şirket, Perşembe günü yapmış olduğu açıklamaya göre, 2022 ile 2024 seneleri arasında üretim ve mühendislik kısmından bin altı yüz, genel destek kısmından da dört yüz kişinin işten çıkarılması için Fransız sendikalarla görüşmeleri devam ettiriyor Aynı süre boyunca, şirket veri bilimi ve batarya kimyası alanlarında 2 000 500 kişiyi işe alacak.

Fransa devletinin Renault’nun en büyük hissedarı haline gelmesiyle beraber, şirketin CEO’su Luca de Meo, kuruluşu düze çıkarma gayretleri dahilinde ince bir çizgide yürüyor. Şirket geçen sene 4 bin 600’ü Fransa’da olmak üzere (ülke içerisindeki işgücünün yaklaşık yüzde 10’una denk geliyor), global bazda 14 000 600 kişiyi işten çıkaracağını ve üretim kapasitesini yaklaşık beşte bir düşüreceğini duyurmuştu.

Renault bu toplama ilave istihdam kısıntısına gitmek isterken, hemde 2025 yılına dek çoğu şirketin Fransa’nın kuzeyindeki merkezinde imal edilmesi planlanan elektrikli araçların oluşturacağı dokuz yeni modeli üretmeye de niyetleniyor. Bunlar arasında yeni Megane, Renault 5 ve Kangoo’nun yanında bir SUV ve adı belirtilmeyen başka bir model yer almakta.

Etiketler