Blockdata Raporu: “DeFi Trilyon Endüstri Olabilir”

Blockdata, DeFi'nin trilyon dolarlık bir endüstri haline gelebileceğini söylüyor. Bunun için bankaların AUM'larının sadece yüzde 1'ini yatırmaları gerekecekti. Şu anda hala endişeler var.

Blockdata Raporu: “DeFi Trilyon Endüstri Olabilir”

Bitcoin yerinde ilerliyor. Dünkü işlem günüyle karşılaştırıldığında, dijital değer deposu yüzde 0,87'lik hafif bir fiyat kaybı kaydetti. Basın zamanı itibariyle, dijital değer deposu 47.887 dolardan işlem görüyor. Altcoin sektöründe de, en değerli on kripto para birimi arasında neredeyse hiçbir şey önemli ölçüde değişmedi. İlk 10 madeni paranın çoğunluğu, yaklaşık yüzde 2'lik hafif bir eksi aralığında listelenmiştir. En büyük kaybeden ise yüzde 6'lık fiyat düşüşüyle ​​Solana oldu. Yeşil sayıları yalnızca Polkadot ve Dogecoin bildirebilir. Sıralamanın dışında, özellikle Shiba Inu, yüzde 35,76'lık bir artışla yararlandı. Dogecoin karışımı daha önce ABD kripto borsası Coinbase'de listelenmişti.

Blockdata Raporu: “DeFi Trilyon Endüstri Olabilir” - Resim : 1

Bunun yanı sıra, kripto analiz şirketi Blockdata tarafından hazırlanan bir rapor şu anda DeFi alanında bir heyecana neden oluyor. Raporda, CEO Jonathan Knegtel, önümüzdeki beş yıl içinde merkezi olmayan finans piyasasına yaklaşık bir trilyon ABD dolarının girebileceğini tahmin ediyor. Jonathan Kgentel, Blockdata CEO'su konuyla ilgili fikirlerinde şöyle söyledi;

Dünyanın en büyük 100 bankasının yönetimindeki varlıklarının yüzde 1'i bile, deneme bazında da olsa DeFi'ye yatırılsaydı, 1 trilyon dolara yakın bir nakit enjeksiyonu ile karşı karşıya kalırdık.

Blockdata'ya göre en büyük 100 bankanın 55'i şimdiden kripto para birimlerine veya blockchain tabanlı şirketlere yatırım yaptı. Sonuç olarak, kriptodan DeFi alanına sıçrama çok uzak olmayacaktı. Knegtel, bu nedenle, “bir veya iki büyük bankanın” piyasaya girmesinin, sektöre daha fazla finansal kurumu çekecek bir zincirleme reaksiyonu tetiklemek için yeterli olabileceğini söylüyor.

Düzenleyici endişeler DeFi yatırımlarını engelliyor

Genel olarak, geleneksel finans sektörü, isyankar DeFi alanının gelişimini yakından takip ediyor. Her şeyden önce, sektörün geçen yıldan bu yana hızlı büyümesi bazı yatırımcıları kaşındırdı. Ancak birçoğu henüz cüzdanlarını açmaya hazır değil. Blockdata CEO'su, düzenleyici endişelerin çok büyük olduğuna inanıyor.

Sektör de bunu fark etti ve şimdi yeni bir DeFi çözümleri dalgasıyla yanıt veriyor. Bunlar, DeFi alanı ile kurumsal yatırımcıların düzenleyici ihtiyaçları arasında bir tür bağlantı oluşturmak isteyen projelerdir. Örneğin, ABD FinTech Circle şu anda şirketlerin bir API kullanarak DeFi kredi piyasasına erişmesini sağlayacak bir platform üzerinde çalışıyor.

Blockdata ayrıca SEC başkanı Gary Gensler'in son düzenleyici çabalarını memnuniyetle karşılıyor . Ağustos ayı başlarında Bloomberg ile yaptığı röportajda eski MIT profesörü , DeFi sektörünün en azından bir kısmının ABD borsa düzenleyicisinin gözetimi altına alınması çağrısında bulundu . Bir olasılık, borç verme platformlarını yatırım fonları olarak ele almaktır. Gensler, “Şirketler belirli bir faiz oranına sahip bir kripto varlığının reklamını yaparsa, bu krediyi SEC denetimine almak için yeterli olabilir” dedi. 

Etiketler