Brent petrol fiyatı yerle bir oldu! Benzin ve motorin düşecek mi?

Edinilen bir son dakika haberine göre petrol fiyatları sert düşüş gösterdi. Şuanda brent petrol fiyatı 90 doların altına indi.

Brent petrol fiyatı yerle bir oldu! Benzin ve motorin düşecek mi?

Brent petrol fiyatı Rusya ile Ukrayna savaşından önceki olan seviyeye geldi. Rusya ile Ukrayna savaşının ilk günlerinde 120 doları aşarak rekor kıran brent petrol fiyatlarında olan düşüş akaryakıt fiyatlarını da her yönden etkileyecek. Sabah saatlerinde 91,51 dolar seviyesinde işlem gören brent petrol fiyatı anlık olarak 90 doların altına düştü. Brent petrolde yaşanan bu düşüşte motorin ve benzin fiyatlarını etkileyecek gibi gözüküyır.

Brent petrol 90 doların altına düştü

Brent petrol fiyatlarının 90 doların altına düşmesi, savaştan önceki seviyeye geldiğini açıkladı. Uluslar arası piyasada 91,51 dolardan işlem gören brent petrol fiyatı 90 doların altına düştü. Düşüş devam ederse eğer akaryakıt fiyatlarının daha da düşeceği düşünülmektedir.

Brent petrol neden düştü?

Brent petrol fiyatı

Yaşanan son düşüşle beraber brent petrol fiyatı 90 doların altına düştü. Batı Teksas da ise ham petrolün varil fiyatı 85,48 dolardan satılmaktadır. Brent petrol fiyatlarında yaşanan ani düşüşün en önemli sebebi koronavirüs salgınının Asya devletleri ve ABD üzerindeki etkisi olmaktadır. Hal böyle olunca merkez bankaları tarafından açıklanan faiz kararlarının piyasayı etkiledi.

Motorine indirim geldi!

Brent petrol fiyatı 90 dolar seviyesinde işlem görürken motorine 1.14 TL indirim geleceği açıklanmıştı. Motorine gelecek indirimle beraber motorin fiyatlarının 24,85 TL’den işlem göreceği düşünülmektedir.

İstanbul’da motorin fiyatı 26,01 TL’den işlem görürken, Ankara’da motorin fiyatı 26,10 TL’den, İzmir’de ise motorin fiyatı 26,11 TL’den işlem görmektedir.