KYK kredi ve burs alacaklar dikkat! Ziraat Bankası duyurdu!

KYK kredi ve burs alacaklara uyarı yapıldı. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya dikkat çekildi.

KYK kredi ve burs alacaklar dikkat! Ziraat Bankası duyurdu!

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandıktan sonra yurt ve ödemelerle ilgili açıklamalar araştırılmaya başlandı. Özellikle Ziraat GençBankkart ile işlem yapılacağını öğrenen kişiler tarafından Ziraat GençBankkart almak zorunlu mu diye araştırmaya başladı. İşte, detaylar…

KYK kredi ve burs alacakların Ziraat Gençbankkart alması zorunlu mu?

KYK yurtlarında kalmak için isimleri açıklanan kişiler ve KYK kredi ve burslardan faydalanmak isteyen kişilerin GençBankkart alması zorunludur. Pek çok işlemi yapabilmek için alışveriş yapmak, devlet tarafından yatırılan bursu veya krediyi çekmek ve yurtlarda kalabilmek için Ziraat GençBankkartınız olması şarttır.

Ziraat Gençbankkart nedir?

Ziraat bankası tarafından verilen Ziraat Gençbankkart ile ilgili açıklamalar yapıldı. Ziraat Gençbankkart, devlet tarafından verilen KYK ile yurt, burs ve kredi işlemlerini kullanmak için alınması gereken bir banka kartıdır. Devlet tarafından yatırılacak olan burs ve kredi ödemelerinin gerçekleşmesi, KYK yurt ücreti ödemelerinin hesaptan yatırılması için kullanılan kart Ziraat Gençbankkart olmaktadır.

Hem birinci öğretim hem ikinci öğretim öğrencileri herhangi bir fark olmadan KYK yurtlarında kalabilirler. Kalacak öğrenciler için tek sorun ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin akşam yemeği yiyemediği için yemek problemi yaşadığı düşünülmektedir.

Ziraat Gençbankkart

Ziraat Gençbankkart banka kartı mı?

Ziraat Gençbankkart hem banka kartı hem kredi kartı olarak kullanılmaktadır. Kredi kartı kısmı aynı kart üzerinde olmakla beraber kredi puanı iyi olan kişilere kredi kartı tanımlanmaktadır.