Brent petrol dipte: Akaryakıtta dev indirim bekleniyor

Brent petrol fiyatlarında düşüş devam ederken akaryakıtta dev indirim bekleniyor.

Brent petrol dipte: Akaryakıtta dev indirim bekleniyor

Brent petrol fiyatlarında düşüş yaşanırken bugün ABD ham petrol 8 ay sonunda 80 doların altına indi. Küresel ekonomide yaşanan durgunluk ve dolar endeksinde yaşanan yükseliş sebebiyle düşüş eğiliminde olan Brent Petrol düşmeye devam ediyor. Son zamanlarda yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıtta indirim beklentisi oluştu.

Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen savaş sebebiyle tarihi zirveyi gören Brent Petrol fiyatı 9 ayın en düşük seviyelerine indi. Eylül ayında yaşanan düşüş sebebiyle Brent petrol fiyatı bugün 84,04 dolara düştü. ABD ham petrol fiyatı ise ilk defa 80 doların altında işlem gördü. Brent petrolün aşağı yönlü hareket izlemesi akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıdı.

Akaryakıtta sık sık zam ve indirim görüldü!

Akaryakıtta dev indirim

Özellikle Ağustos ayında fiyatların sabit kalmadığı görülürken Brent petrolde yaşanan hareketlenmeler sebebiyle akaryakıta hem zam hem indirim görüldü. İlk kez 18 Ağustos tarihinde benzine 83 kuruş, motorine de 79 kuruş zam geldi. 20 Ağustos tarihinde ise motorine 1 lira 7 kuruş zam geldi. 25 Ağustos tarihinde motorine 95 kuruş zam, 30 Ağustos tarihinde benzine 1 lira 4 kuruş indirim geldi. Eylül ayının gelişiyle beraber ise 3 Eylül tarihinde benzine 1 lira 51 kuruş, motorine de 2 lira 41 kuruş indirim gelirken 6 Eylül tarihinde 56 kuruş, motorine ise 70 kuruş zam gelirken aynı gün 40 kuruş indirim geldi. Son olarak 20 Eylül tarihinde ise motorine 1 lira 76 kuruş indirim gelmişti.

Akaryakıtta dev indirim bekleniyor!

Sektör kaynakları tarafından aktarılan iddialara göre akaryakıt fiyatlarına 5 TL’den fazla indirim gelmesi bekleniyor. Gündemde 5 TL’lik indirim söylentisi dolaşırken petrol fiyatları yeniden yükseliş gösterdi. Brent petrol ise şuanda 84 doların üzerinde işlem görürken ham petrol de 80 doların altında işlem görmeye devam ediyor.

Güncel benzin ve motorin fiyatı

Güncel benzin ve motorin fiyatı ilden ile farklılık göstermektedir. Güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul

Benzin: 19,23 TL

Motorin: 23,07 TL

LPG: 11,07 TL

Ankara

Benzin: 19,34 TL

Motorin: 23,15 TL

LPG: 10,94 TL

İzmir

Benzin: 19,34 TL

Motorin: 23,16 TL

LPG: 10,74 TL