Küresel ekonomiye yönelik resesyon beklentileri arttı! Gelecek ay..

Dünya Ticaret Örgütü, küresel ekonomiye ilişkin resesyon açıklamalarında bulunurken, gelecek ay içerisinde ticarette büyümenin yavaşlayacağı beklentisinin güçlendiğini belirtti.

Küresel ekonomiye yönelik resesyon beklentileri arttı! Gelecek ay..

Dünya Ticaret Örgütü tarafından yapılan açıklamalara göre, küresel ekonomiye ilişkin resesyon beklentilerinin arttığı belirtilirken, karamsarlığa kapılmamaları için iyi bir neden olmadığı vurgulandı. 

Küresel ekonomiye yönelik resesyon beklentileri arttı! Gelecek ay.. - Resim : 1

Küresel resesyon yakın!

Göstergelerin iyi olmadığı vurgulanan açıklamada, Ukrayna'daki savaş, iklim krizi, gıda fiyatları ve enerji sorunlarıyla beraber küresel resesyona doğru yaklaşıldığı sözlendi.

Ülkeleri yoran ve yaklaşmakta olan bu resesyona mücadele edilmezse ileride daha büyük sorunların karşımıza çıkacağı açıklanırken, büyümeyi tekrar canlandırmak için gerekenin yapılması gerektiği söylendi.

Bunun yanında Rusya'nın Ukrayna işgalinin tetiklediği gıda güvenliği, enerji tedariki gibi sorunların büyük önem teşkil ettiğini ve Dünya Ticaret Örgütünün gündeminde ilk sıralarda yer aldığı açıklandı.

Küresel ekonomiye yönelik resesyon beklentileri arttı! Gelecek ay.. - Resim : 2

Kıtlık yaşanabilir!

Rusya-Ukrayna arasında yaşanan bu gerginlik tedarik zincirini etkilerken, artan maliyetlerle beraber zaten bir krizin ortasında yer almaktayız. Yapılan açıklamaların arasında bu konuya da değinildi ve kıtlık ihtimalindeki endişelerinin arttığı belirtildi. 

Küresel bazda yüksek olan enflasyonun yoksul kesimi vurduğu belirtilen açıklamada, dünyanın önde gelen merkez bankalarının sıkılaşmaya devam etmesi dışında fazla bir seçeneğinin olmadığı vurgulandı.

Bunun yanında örgüt, gelecek ay içerisinde ticaret projeksiyonlarını aşağı yönlü hareketlerini beklediklerini açıkladı. En son geçtiğimiz nisan ayında kurum küresel mal ticaretine ilişkin 2022 büyüme beklentisini yüzde 4,7 seviyesinden yüzde 3 seviyesine düşürmüştü.