Parası olan nereye yatırım yapmalı? Son 20 yılın kazanç fırsatı açıklandı

Piyasalarda olan dalgalanma sebebiyle yatırım yapmayı düşünen kişiler nereye yatırım yapmalı? Diye araştırma yapmaktadır.

Parası olan nereye yatırım yapmalı? Son 20 yılın kazanç fırsatı açıklandı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından parası olan nereye yatırım yapmalı? Şeklinde sorulan soruya cevap verildi. Peki, altına mı, dolara mı, euroya mı yoksa sterline mi yatırım yapılmalı? İşte, tüm detaylar…

Dünya geneline yaşanan ekonomik kriz sebebiyle hemen her piyasada bazı değişiklikler oldu. Özellikle yatırım yapmayı düşünen kişiler paralarını nereye yatırım yapacağıyla ilgili araştırma yapmaktadır. Yüksek enflasyon oranı sebebiyle parasını koruma altına almak için yatırım yapma yollarını aramaktadır. Yatırım yapacak olan kişilerin yanlış bir hamle yapmasının sonucu olumsuz olarak karşılanabilmektedir. Yatırım yapmak isteyenler için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten yatırımla ilgili açıklama geldi.

İslam Memiş: Dolar yatırımı uygun değil

Para ve Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan açıklamada dolar yatırımı yapmanın çok riskli olduğu ifade edilirken şuanda dolardan uzak durulması gerektiğine değinildi. Eğer yatırım yapılacaksa bunun dolar olmayacağı çünkü doların 20 yılın zirvesine çıktığı belirlendi. Yükselen bir paraya niye yatırım diyen Memiş, düşükten almam lazım ki kar elde edeyim, bundan dolayı dolar yatırımını kişisel olarak uygun bulmuyorum dedi.

Yatırım

Euro ve Sterlin uyarısı

Yatırım yapmak isteyenler için en iyi yatırımın şuanda Euro ve Sterlin olduğuna dikkat çeken İslam Memiş,  bir yatırım yapılacaksa o yatırım yapacağımız şey paraysa en dipten almamız gerekir. Şuan da son 20 yılın en dip noktasında ise Euro var. Euro yatırımı yapılırsa eğer yüksek kazançlar elde edilebilir. Euro’nun yanı sıra Sterlin’de önemli kayıplar yaşadı. Sterlin de değerlendirilebilir. Yatırım için Euro ve Sterlin çok daha avantajlı. Zirvedekini mi satın alırsın yoksa diptekini mi dedi.

Memiş: Altın her zaman altındır

Altın yatırımıyla ilgili de açıklama yapan uzman analist İslam Memiş tarafından yapılan açıklamada:

Altın her zaman altındır. Ben kağıt paraya yatırım yapacağıma altın almayı tercih ederim. Altın aldığım zaman kendimi güvende hissetmiyorsam onu KKM’ye yatırırım. Ondan aylık kazancımı alırım altın zaten altın olarak duracak. Risk tamamen sıfır. Vade bittiğinde ise altınımı istersem geri alırım denildi.

Yatırım tavsiyesi değildir.