Dar gelirli vatandaşlara müjde! Çalışmalar bitti, ödemeler yapılacak

Enflasyonun ve 2020 yılında yaşanan pandeminin etkilerini azalmak adına yapılan Torba Kanun teklifinde son aşamaya ulaşıldı. Torba Kanun teklifi ile dar gelirli vatandaşlara yönelik yardım yapılacak.

Dar gelirli vatandaşlara müjde! Çalışmalar bitti, ödemeler yapılacak

Yurt içinde dar gelirli ve icralık olan vatandaşları rahatlatacak olan Torba Kanunun teklifinde çalışmalar devam ediyor. İcra ve haciz işlemleri başlatılmış, 2 bin liranın altındaki 6 milyon dosya tasfiye edilecek.

Bu düzenlemede içinde elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçlarda yer alıyor.

Dar gelirli vatandaşlara müjde! Çalışmalar bitti, ödemeler yapılacak - Resim : 1

KYK kredi borçlarına yönelik düzenleme

Üniversite öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının faizlerle birlikte yüksek artış yaşanması da torba teklifinde yer alıyor. KYK kredi borçlarına yönelik bu düzenlemede enflasyon farkı silinirken, sadece alınan kredi tutarı gençler tarafından geri ödenecek. Bu düzenlemeden 3 milyon genç faydalanacak.

Dar gelirli vatandaşlara müjde! Çalışmalar bitti, ödemeler yapılacak - Resim : 2

Çalışan ve işverene maddi destek

Torba teklifinde yer alan bir diğer düzenleme ise İşverenlere verilecek yeni destekler. Bunun yanında çalışana verilen elektrik ve doğal gaz desteğinin 1000 liraya kadar olan kısmı vergiden ve sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak. BU destek, personeline yol ve yemek yardımı yapan şirketler için de geçerli.

Dar gelirli vatandaşlara müjde! Çalışmalar bitti, ödemeler yapılacak - Resim : 3

6 ay 6 bin kilometre sınırında ceza artırılacak

İkinci el araç piyasasında usulsüzlüklerin önüne geçilmesi için 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı getirilmişti. Bir otomobilin satışı ilk tescil tarihinden itibaren 6 bin kilometre ve 6 ay geçmiş olma koşuluyla yapılabilecek olan bu düzenlemede ceza düzenlemesi yapılacak. Bahsedilen şartlara uymadan gerçekleştirilen araç satışlarında 300 bin lira ceza verilmesi yer alacak.

Torba teklifinde çalışmaların sonuna gelindiği açıkladı ve düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı'na sunulması beklenmekte.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com