Kendi evlerini yapacaklara müjde! 150 bin liralık destek ödemesi

Prefabrik ev yapımı yardımı hakkında açıklamalar gündemde yer edinirken, yardım başvurusunun nereden ve nasıl yapılacağı sorgulanmaya başlandı. Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Prefabrik ev yapım yardımından kimler yararlanır? İşte detaylar..

Kendi evlerini yapacaklara müjde! 150 bin liralık destek ödemesi

Prefabrik ev yapımı yardımı son açıklamalarla beraber 40 bin liradan 150 bin liraya çıkarıldı. Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar özel şartları taşımak zorunda. Peki prefabrik ev yapım yardımı başvurusu nereden ve nasıl yapılır? Bu destek ödemesinden kimler yararlanabilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre, prefabrik ev yapımı yardımının miktarını yükseltildiğini açıklarken, yeni yardım oranları belirlendi.

Kendi evlerini yapacaklara müjde! 150 bin liralık destek ödemesi - Resim : 1

2022 prefabrik ev yapımı yardımı ne kadar?

Prefabrik ev yapımı destek ödemelerinin değiştiğini belirten açıklamada, prefabrik ev yapımı yardımını 40 bin liradan 150 bin liraya yükseltildi. Bununla beraber betonarme ev yapım yardımını 70 bin liradan 200 bin liraya yükseltilirken, ev onarım yardımını 25 bin liradan 75 bin liraya çıkarıldı.

Buna göre hak sahiplerine prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL'ye kadar ve ev onarımlarında 75.000-TL'ye kadar destek verileceği açıklandı.

Kendi evlerini yapacaklara müjde! 150 bin liralık destek ödemesi - Resim : 2

2022 prefabrik ev yapımı yardımı şartları neler?

Bahsedilen yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşların hanesinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olması gerekmekte. Başvuru şartları arasında yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birini taşımak gerekmekte. Bunun yanında onarımı yapılacak evin veya ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna da sahip olmak şartların arasında yer alıyor.

Kendi evlerini yapacaklara müjde! 150 bin liralık destek ödemesi - Resim : 3

2022 prefabrik ev yapımı başvuruları nereden yapılır?

Vatandaşın barınma ihtiyacına karşı yapılan bu destek ödemesine başvurmak isteyen kişiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilir.