Bitcoin hakimiyeti nedir? Bitcoin baskınlık göstergesi nereden geliyor?

Bitcoin hakimiyeti, Bitcoin'in Altcoin'lere kıyasla pazar payını tanımlar.

Bitcoin hakimiyeti nedir? Bitcoin baskınlık göstergesi nereden geliyor?

Bitcoin baskınlık göstergesi
Bitcoin Hakimiyet Göstergesi, Bitcoin'in Altcoin'lere kıyasla pazar payını tanımlar.

Bitcoin, piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para birimidir ve kripto alanındaki ticaret hacminin (ve dikkatin) çok büyük bir bölümünü elinde tutar. Mevcut tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa kapitalizasyonlarına bakarsanız, tüm kripto sektörünün kapitalizasyonunu elde edersiniz. Bu sebeple Bitcoin hakimiyeti, Bitcoin'in piyasa değeri ile diğer kripto para birimleri arasındaki ilişkiyi tanımlar.

Bitcoin baskınlık göstergesi nereden geliyor?

Jimmy Song'un bir makalesine göre, Bitcoin Hakimiyet Endeksi başlangıçta Bitcoin'in tüm kripto dünyasında ne kadar değerli olduğunu göstermek için oluşturuldu.

Bitcoin Hakimiyet Göstergesi ne için kullanılır?

Yatırımcılar, piyasa hakkında bir fikir edinmek için Bitcoin Hakimiyet Göstergesini kullanır. Bitcoin baskınlığına dayen temel alarak, Bitcoin talebinin Altcoin talebi ile nasıl ilişkili olduğu çıkarılabilir. 

Ek olarak, tüccarlar göstergeyi piyasanın riskten kaçınması için bir referans noktası olarak da kullanılan temel bilirler. Bunun sebebi, Bitcoin'in altcoin sektörünün çalkantılı dönemlerinde kendini güvenli bir liman olarak kurması ve kripto alanında pek çok tüccar için bir değer deposu görevi görmesidir.

Bitcoin Hakimiyet Göstergesinin Eleştirisi

Bitcoin Hakimiyet Göstergesinin en temel eleştirilerinden biri, yeni kripto para birimleri ya da bir kripto para biriminin üyelerinin bedava dağıttığı para aldığı airdrop'lar oluşturarak kolayca manipüle edilebilmesidir.

Buna ilave olarak, pek çok Altcoin zamanla "öldü", bu da onların arkasındaki ekibin hiçbir zaman bir ürün teslim etmediği ya da projelerin ya bir şaka veya bir aldatmaca olduğu manasına geliyor. Bu, göstergeyi kullanmayı daha da zorlaştırır

Etiketler