Michael Saylor düşüşten yararlanıyor: 242 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı

MicroStrategy her dip bölgesinden BTC satın alır... Şirket, holdinglerine birkaç bin BTC ekliyor.

Michael Saylor düşüşten yararlanıyor: 242 milyon dolar değerinde Bitcoin satın aldı

Zaten yeterince sahip değillermiş gibi: MicroStrategy'nin CEO'su ve kurucusu Michael Saylor'un 13 Eylül öğle saatlerinde Twitter üzerinden duyurduğu gibi, şirket tekrar Bitcoin satın aldı. Saylor'a göre, şirketin BTC başına ortalama 48.099 dolar fiyatla satın aldığını ve toplamda 5050 BTC'si oldu. Madeni paraların satın alınması şirkete 242.9 milyon dolara mal oldu.

Toplamda, MicroStrategy şu anda toplam değeri 5.131 milyar dolardan az olmayan 114.042 BTC'ye sahip. Bu, ABD şirketini dünyanın en büyük BTC tüccarlarından biri yapıyor ve dolaşımdaki tüm Bitcoin'in yaklaşık yüzde 0,5'ini elinde tutuyor.

Şirketin hissedarları memnun olmalıdır. Ne de olsa MSTR, yaklaşık 2 milyar dolar olan BTC envanterine 3,16 milyar dolar harcadı. Tüm satın alımların ortalama fiyatı Bitcoin başına 27.713 ABD Dolarıdır “ücretler dahil”. Bu, şirketin bugün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunduğu bir belgeden ortaya çıkıyor. Saylor, daha önce Twitter'da, muhtemelen dijital altın biriktirme stratejisine atıfta bulunarak, ünlü özdeyişlerinden birini yayınlamıştı.

Michael Saylor, elbette şimdiye kadarki en yükselişli Bitcoin yatırımcılarından biri. Şirketi 2020 yazında kripto para birimine ilk yatırım yaptığından bu yana, yakında dünyanın en büyük dijital altın hazinesi olabilecek yeni satın almaları bildirmeden neredeyse bir ay bile geçmedi.  ABD'de piyasa açılmadan önce MicroStrategy hisselerinin birim fiyatı yüzde 1 civarında arttı ve şu anda 615 ABD doları seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin, satın alma işlemini neredeyse hiç fark etmedi ve şu anda yalnızca yüzde 0,1 artışta.

Etiketler