RippleNet nedir? Ripple'ın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Ripple çok katmanlı yapıya sahip bir şirket olmasından kaynaklı birden çok sürümü ve detayı vardır bunlardan birisi de RippleNet. Peki nedir bu RippleNet? bu sorunun cevabı şimdi makalemizde.

RippleNet nedir? Ripple'ın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

RippleNet nedir?

RippleNet, Ripple tarafından geliştirilen bankalar ve diğer finans şirketleri gibi kurumsal ödeme sağlayıcılarından oluşan bir ağdır. RippleNet'in önde gelen katılımcıları arasında örneğin Mısır Ulusal Bankası ve Tayland Siam Ticaret Bankası bulunmaktadır. 

Ripple, dünya çapındaki ödeme işlemlerini tek bir yerde toplamak için RippleNet'i kullanır. Bunu yapmak için RippleNet çeşitli ürünler sunar. Bu uygulamaların amacı, çok sayıda uyumsuzluk ve yönetmelikle kısıtlanan sınır ötesi ödeme işlemlerini daha verimli hale getirmektir.

İsteğe bağlı likidite (ODL) nedir?

İsteğe Bağlı Likidite (ODL), bankalar ve finans kurumları için özel olarak tasarlanmış bir yazılım çözümüdür. Eskiden xRapid olarak bilinen ODL, işlem süreçlerinde köprü para birimi olarak XRP'yi kullanır. Teknoloji, küresel ödeme işlemlerini hızlı ve düşük ücretlerle işler.

Ayrıca teknoloji, bankalar için başka bir sorunu da çözmeyi hedefliyor. Dünya çapında yolunu bulan işlemler, oyuncular için genellikle pahalıdır ve aynı zamanda önemli miktarda zaman alır. Özellikle gelişmekte olan piyasalardaki ve yerel para birimlerinin istikrarsız olduğu ülkelerdeki ödemeler için, bankaların yüksek ücretlerle ilişkilendirilen önceden finanse edilmiş likidite hesaplarına geri dönmeleri gerekiyor.

Bu arayüzde, Ripple'ın XRP jetonu, herhangi bir işlem maliyetini karşılamak için bir köprü para birimi olarak kullanılır. Sonuç olarak, bankalar artık farklı para birimlerinde likidite sağlamak zorunda değiller, bunun yerine bir XRP token havuzuna geri dönebilirler. İlgili ulusal para birimi XRP ile değiştirilir ve RippleNet üzerinden transferden sonra hedef para birimi ile değiştirilir. ODL hizmeti şu anda Meksika ve Filipinler'deki bankalar tarafından kullanılıyor.

Kaç tane XRP var?

XRP, yalnızca Ripple Labs tarafından verilir. Yarısından fazlası RippleLabs'ın emanet cüzdanlarında saklanan toplam 100 milyar XRP var. Bu XRP, projeyi ve ağı finanse etmeyi amaçlamaktadır ve düzenli olarak satılmaktadır.

XRP madenciliği yapabilir miyim?

XRP, Ripple Labs tarafından verilir ve Bitcoin gibi madenciliği yapılamaz.

Ripple'ın avantajları ve dezavantajları 

*Ödeme ağlarının basit bağlantısı
*Çok hızlı işlemler
Kod açık kaynaktır
*Sahteciliğe dayanıklı
*Ripple Labs ürünlerini kullanan bazı büyük bankalar zaten var
*Ripple tarafından XRP'nin sürekli satışı
*Merkezi Tedarik: Ripple Labs, toplam XRP envanterinin yarısından fazlasını elinde tutuyor
*Mevzuat durumu (XRP: bir menkul kıymet mi?) Hala belirsi

XRP ve Bitcoin arasındaki fark nedir?

Her şeyden önce, XRP açıkça bir kurumsal proje olarak sınıflandırılabilir. Özenle seçilmiş doğrulayıcılarıyla XRP , on binlerce düğüm ve madenciden oluşan açık, merkezi olmayan bir ağ tarafından güvence altına alınan Bitcoin'den açıkça ayrılıyor . İkincisi, son tüketiciler tarafından ödemeleri aktarmak için bilinçli olarak kullanılırken, Ripple arka planda çalışan bir teknolojidir - kullanıcılar, Ripple'ı dolaylı olarak kullandıklarını fark etmezler. Bunun yerine proje, ödeme hizmeti sağlayıcıları, finans kurumları ve bankalar gibi büyük kurumlara yöneliktir.

Ripple, saniyede 1.500 işlemin gerçekleştirilmesine izin veren özel bir altyapı getiriyor. Bu, ağ tarafından işlenebilecek işlem kapasitesinin Bitcoin ve diğer birçok iyi bilinen blok zinciri projesinden önemli ölçüde daha yüksek olduğu anlamına gelir .

Etiketler