STO (Güvenlik Simgesi Teklifi) nedir?

Bir Güvenlik Simgesi Teklifi (STO), dijital menkul kıymetlerin ihraç edildiği bir olaydır.

STO (Güvenlik Simgesi Teklifi) nedir?

STO (Güvenlik Simgesi Teklifi) nedir? ICO ve STO

2017 sonunda ICO balonunun patlamasından sonra, orta vadede token tabanlı risk sermayesi tahsilatı gerçekleşti. O zamanki sorun: Token ekonomisi henüz emekleme aşamasındaydı, neredeyse hiç olgun iş modeli yoktu ve düzenleme eksikliği, sahtekar şirketleri dolandırıcılığa sürükledi.

Bir STO tanımı için öncelikle şu soru sorulmalıdır: Güvenlik belirteçleri nedir? İkinci nesil kripto jetonları olarak kabul edilirler. İken  ICO'lar  bugünlerde yarar jeton konuşmak, güvenlik jetonları tamamen düzenlenir ve bir yatırım ile yatırım simgeleþtirilmiþ edilir odak. Özünde, güvenlik belirteçleri , ilgili menkul kıymet düzenleyicilerinin düzenlemelerine temel olarak uyan blok zinciri bazında dijital varlıklardır.

STO'lar Yasal mı?

Güvenlik belirteci teklifleri yasal mı? ICO'lar arasındaki fark tam olarak burada yatmaktadır. Çünkü menkul kıymet belirteçleri, yatırımcılara geleneksel finansal piyasa sorunlarıyla aynı hakları verir. Bu nedenle, BaFin veya SEC gibi menkul kıymet düzenleyicileri, tıpkı geleneksel finans sektöründeki sermaye piyasası ürünleri gibi, önce Menkul Kıymet Token Tekliflerini onaylamalıdır. Bu gerçekleştiğinde, bir STO yürütmek yasaldır. Buna karşılık, hizmet belirteçlerinin yasal statüsü hala belirsizdir.

Güvenlik belirteçleri bir finansman hedefini takip eder; izahname, yatırımın değerinin neye dayandığını açıkça tanımlamalıdır. Hizmet belirteçlerinin aksine, güvenlik belirteçleri, belirteç biçiminde resmi olarak onaylanmış menkul kıymetlerdir.

Dijital kuponlar ve dijital menkul kıymetler

Hizmet belirteçleri bir tür dijital kupon olsa da, STO'lar finansman yöntemleridir ve bu şekilde açıkça tanımlanır. ICO'ların nedenleri çeşitli olabilir. Çoğu şirket, yardımcı program belirteçlerini, bir platformu kullanma yetkisi gibi belirli hizmetlere bağlar.

Öte yandan, bir STO gerçekleştirmenin nedeni, öz sermaye veya borç yaratmaktır. Güvenlik belirteçleri, ilgili platformdaki kullanılabilirliğe bağlı değildir, bunun yerine bir finansman hedefi peşinde koşar. Avantaj: ICO'lar genellikle blok zinciri ekosisteminde zaten aktif olan şirketler için ayrılmış olsa da, STO'lar herhangi bir şirket tarafından gerçekleştirilebilir.

Özellikle, şimdiye kadar borsaya erişimi engellenmiş olan orta ölçekli şirketler, BH'lerle sermaye artırma konusunda etkili bir araca sahiptir.

Etiketler