ALARK hissesi neden yükseldi?

ALARK hisselerinde yükseliş gelen haber akışı ile birlikte hız kazandı. ALARK hissesi neden yükseldi?

ALARK hissesi neden yükseldi?

ALARK Holding

Holding bünyesine ait, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50'lik bir kısmını Alarko Holdingden 8 milyon dolar bedel ile satın alınmasına karar verildiğini KAP bildirimi ile yatırımcıya ulaştırdı. 

8 TL bölgesinde başladığı yükseliş hareketine başlayan hisse bugün yaptığı KAP bildirimi ile birlikte yüzde 6 üzerinde getiri sağladı ve 12 TL seviyesinin kapısına kadar yükseldi. 

Endeks Devre Kesicisi ALARK Hissesini Düşürdü!

Borsa İstanbul'da bugün endeks yine devre kesti tüm Borsa İstanbul'da satışlar derinleşirken yüzde 6 üzerinde getiri sağlayıp 11.96 TL fiyatına kadar yükselen ALARK hissesi, bugün elde ettiği tüm kârı önce sıfırladı şimdilerde ise tekrar yüzde 1 değer kazanmış durumda.

Alarko Hissesi Alınır Mı?

Birçok analiste göre temettü verimliliği çok yüksek olmasa bile ALARK hissesi alınır mı? Sorusunun cevabı evet! Alarko hissesinin neden alınabilir olduğunu açıklayan bazı analistler şöyle yorumluyor; Şirketin yatırımcısına ve kamuoyuna karşı şeffaflığı, kâr oranındaki artış ve şirket büyüme hızının piyasa üzerine getiri sağlaması hissenin alınabilir kıldığı iddia ediliyor.

ALARK Hisse Yorum

ALARK hisse grafik

ALARK hissesi günlük grafiklerde ve haftalık grafiklerde sürekli artış göstermesi piyasa üzerinde getiri sağlaması gibi avantajları var fakat haftalık grafiklerde RSI zirve bölgesinden geri dönüş başlatmış daha ve geri dönüş yolculuğuna başlamış gibi duruyor. 

ALARK ALARKO HOLDING A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 115.5
Satış 115.6
Değişim 0.9%
Son Değer 115.6
En yüksek 117
En düşük 115.2
Haftalık Değişim -3.0201%
Aylık Değişim -11.4854%
Yıllık Değişim 27.5938%
Etiketler