Bostic: Daha hızlı bir tahvil alımı azaltımına açığım

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in önümüzdeki yıl iki kez faiz artırıp artırmayacağı ile ilgili soruyu da ''Bu kesinlikle mümkün. Hiçbir seçeneği göz ardı etmiyorum.'' şeklinde yanıtladı.

Bostic: Daha hızlı bir tahvil alımı azaltımına açığım
Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Kovid-19 varyantının yarattığı endişelere karşın varlık alımlarını hızlandırmaya açık olduğunu söyledi. Bostic, Fed'in önümüzdeki yıl iki kez faiz artırıp artırmayacağı ile ilgili soruyu da ''Bu kesinlikle mümkün. Hiçbir seçeneği göz ardı etmiyorum.'' şeklinde yanıtladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Cuma günü verdiği bir röportajda enflasyonu kontrol altına almak için varlık alımı azaltımlarını hızlandırmaya açık olduğunu belirtti.

''Varlık alım azaltımı hızımızı artırma teklifine son derece açığım.'' diyen Bostic, varlık alımlarını sonlandırmak için 2022 yılının birinci çeyreğinin sonu veya ikinci çeyreğinin başının mantıklı seçenekler olduğunu aktardı.

Bostic, Fed'in önümüzdeki yıl iki kez faiz artırıp artırmayacağı ile ilgili soruya da ''Bu kesinlikle mümkün. Hiçbir seçeneği göz ardı etmiyorum.'' cevabını verdi.

Yatırımcıları ABD Merkez Bankası (Fed) Kovid-19 varyantına ilişkin olarak görüşlerini tam olarak anlayabilmek için Fed Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın Salı günü Senato Bankacılık Komitesinde gerçekleştirecekleri sunumu yakından izlenecek.

Bostic, Koivd-19 varyantının ekonomiyi bir miktar yavaşlatacağını fakat ekonomi üzerindeki bu baskının geçmiştekilere göre daha az olacağını ifade etti.

Tedarik problemlerinden kaynaklanan fiyat baskılarının önümüzdeki yılın ortaklarında kaybolacağını düşündüğünü söyleyen Bostic, Kovid-19 varyantının bu süreci uzatma ihtimali olduğunu da göz ardı etmediklerini aktardı.

Etiketler