FED ile ilgili beklentiler altının düşmesine yol açtı

Gram altın fiyatı, şu anda 711 lira seviyesi dolaylarında dolaşırken; ons altın fiyatı ise yüne şu dakikalarda 1792 dolar seviyesinde bulunuyor. FED başkanının değişip değişmeyeceğine dair beklentiler altın fiyatlarını baskılıyor.

FED ile ilgili beklentiler altının düşmesine yol açtı

Gram altın fiyatları, dün ülkemizin piyasalarının kapanış saatinde 689 lira düzeyindeydi ve 26 Ekim Salı gününe 702 lira düzeyinden işlem görerek başladı. Gram altının fiyatı, haftanın son gününe yükselişle başlarken; gün içerisinde gördüğü en yüksek değer 710,10 Türk Lirası olurken, gün içerisinde gördüğü en düşük değer ise 687,28 Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

Gram altın, dolar kurunda ve ons altın fiyatlarında yaşanmakta olan artış nedeniyle yukarı yönde eğilim göstermekte.

Ons altın bugün içerisinde en yüksek değer olarak 1815 dolar seviyesine çıkarken, en düşük ise 1789 dolar seviyesine düştü.

İçinde bulunduğumuz hafta itibarıyla ABD’de yaşanan gelişmeler emtia piyasalarını hareketlendirdi. ABD ekonomi politikasına dair beklentilerin şekil değiştirmesi ve alınan yeni kararlar altın, gümüş ve petrol fiyatlarında da dalgalanmalara yol açtı. Enerji fiyatlarıdaki artış ve artan enflasyon rakamları ise global çapta ekonomik belirsizliklere sebebiyet vermeye devam ediyor. ABD ekonomisinin gidişatıyla doğru orantılı olarak belirlenecek olan FED politikasına dair beklentiler altın fiyatlarına yön verirken; ABD Başkanı Biden’ın FED Başkanı Powell’a bir dönem daha görev vermesi, piyasadaki beklentileri canlandırmışa benziyor.

Beyaz Saray’ın yapmış olduğu açıklamaların ardından güncel FED Başkanı Powell’ın koltukta oturmaya devam edeceğinin belirlenmesi haftanın açılışında ons altın fiyatını yüzde üç dolaylarında düşürmüştü. Haftanın ilk yarısında ABD tahvil faiz oranları yükselirken ons altın fiyatının ise 1778 dolara kadar gerilediği gözlendi.

Etiketler