Evergrande'nin patronu borç krizinin ardından ilk hisse satışını yaptı

Çinli Evergrande'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan, ilk kez hisselerini satarak Evergrande'nin temerrüde düşmesini engellemeye çalışıyor.

Evergrande'nin patronu borç krizinin ardından ilk hisse satışını yaptı

Çinli Evergrande'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan, şirket 2009 yılında halka arz olduğundan bu yana ilk kez hisselerini satarak Evergrande'nin temerrüde düşmesini önlemeye çalışıyor.

Hong Kong Borsasının raporlamasına göre, Hui 334 milyon dolar değerinde 1,2 milyar adet Evergrande hissesi satışı gerçekleştirdi. Böylelikle Hui ve eşinin şirketteki hisseleri yüzde 76,96'dan yüzde 67,87'ye düştü.

Çin hükümeti, Evergrande'nin sahibi Kui Ka Yan'a şirketin içinde bulunduğu borç krizini hafifletmek amacıyla kendi servetini kullanmasını söylemişti.

Bloomberg'de yer alan bir habere göre, hükümet Evergrande'nin 23 Eylül'deki dolar cinsinden borç ödemesini kaçırmasının ardından böyle bir talepte bulunmuştu.

Evergrande borcunun ödenmesi için Çinli otoritelerin Hui'nin kişisel servetini adres göstermesi Pekin yönetiminin firmayı kurtarma konusunda isteksiz olduğunu da gösteriyor. Hui'nin Evergrande'nin bütün yükümlülüklerini karşılamaya yetecek servetinin olup olmadığı da bilinmiyor. Haziran ayından itibaren grubun toplam yükümlülüğü 300 milyar doları geçiyordu.

Bloomberg'in Milyarderler Endeksi’ne göre, Hui’nin serveti 2017 yılında 42 milyar dolara yükseldikten sonra 7,8 milyar dolara kadar düştü ancak bunun tüm servetinin olup olmadığıyla ilgili belirsizlikler de konuşuluyor. Hui’nin bilinen servetinin büyük bir kısmı Evergrande’de sahip olduğu hisselerin değerinden geliyor.

Etiketler