Apple ve Epic Games davasında yeni gelişme

Apple ve Epic Games arasında devam eden davada Apple'ın isteği temyiz duruşmasında kabul edildi.

Apple ve Epic Games davasında yeni gelişme

Fortnite'ın kaldırılması ve ödeme yöntemleri üzerinden başlayan Apple ve Epic Games arasındaki gerginlik devam ediyor. Süreç geçtiğimiz aylarda mahkemeye kadar gitmişti. Birkaç ay önce davanın sonuçlanmasıyla Epic Games temyiz başvurusunda bulundu.

Apple, ödeme yöntemlerini şu an için değiştirmiyor

Apple

Eylül ayında sonuçlanan ve Epic Games'in 10 suçlamasının 9'undan beraat eden Apple, üst mahkemeye taşınan konuyla ilgili olarak yine jüri karşısına çıktı. Epic Games cephesi iddialarını tekrarlarken, şirketin düzenlemek zorunda olduğu ödeme yöntemiyle ilgili yeni bir karar verildi. Apple tarafının yaptığı başvuruyla gerekli düzenlemeler, temyiz bittikten sonra yapılacak.

Böylece zaman kazanmış olan Apple, temyizde yine de durumu tersine çevirmeye çalışacak. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Apple yetkilisi, basına bazı açıklamalar yaptı. Adı açıklanmayan sözcü, ödeme yöntemlerindeki düzenlemelerden hâlâ endişe duyduklarını söyledi. 

Şirket her ne kadar mahkemeyi kazansa da alternatif ödeme yöntemleriyle ilgili gerekli gelişmeleri gerçekleştirmek zorunda kalabilir. Çünkü şirketin, kullanıcılara yeni yollar sunmaması, başka firmaların da şikayetlerinin başında geliyor. Uzmanlara göre, temyiz doğrultusunda hareket eden teknoloji devi, kaçınılmaz bir sonu öteliyor.

Epic Games

Mahkemenin diğer tarafında yer alan Epic Games ise, konu hakkında görüş belirtmedi. Tüm odağını temyize vermekte olan şirket, hala Apple cephesinin tekel olmaya çalıştığını iddia ediyor. Federal mahkeme bu iddialara yanıt vermezken, temyiz sürecinin oldukça uzun sürebileceği gelen bilgiler arasında.

Gelen bilgilere göre, dava süreci birkaç yıl daha uzayabilir. Şimdilik Apple‘ın istediği gibi giden dava, bakalım tam olarak nasıl sonuçlanacak. Özellikle Epic Games‘in buradan bir şeyler kazanması, taşları yerinden oynatabilir.

Karşı taraftaki Epic Games de konu ile ilgili bir görüş bildirmedi. Tüm odağı temyize vermekte olan şirket, hâlâ Apple cephesinin tekel olmaya çalıştığını öne sürüyor. Federal mahkeme bu iddialara cevap vermezken temyiz sürecinin oldukça uzun sürebileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

Etiketler