Bitcoin ile ilgili o dava sonuçlandı! Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu belli oldu mu?

Bitcoin'in yaratıcısının kim olduğu ile ilgili görülen davada, Bitcoin'i kendisinin yarattığını iddia eden Craig Wright'ın, ortağı David Kleiman'ın ailesine 100 milyon dolar tazminat ödemesi yönünde karar verildi.

Bitcoin ile ilgili o dava sonuçlandı! Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu belli oldu mu?

Bitcoin madenciliğinin başladığı ilk zamanlarda kullanılan yazılımların geliştirilmesinde yer alan 'W&K Info Defence Research LLC' isimli girişimin ortağı olan ve kripto para biriminin yaratıcısı olduğunu öne süren Avustralyalı bilgisayar bilimcisi ve yazılımcı Craig Wright hakkındaki dava ile ilgili karar verildi.

Craig Wright - David Kleiman

ABD'de bir mahkeme Wright'ın, ortağı David Kleiman'ın ailesine 'fikri mülkiyet hakkı' için 100 milyon dolar tazminat ödemesi yapmasına karar verdi.

Dava her ne kadar Craig Wright'ın aleyhine de sonuçlansa Wright, 'Satoshi Nakamoto' lakaplı Bitcoin'in yaratıcısının kendisi olduğuna yönelik iddiasının mahkeme tarafından kabul edildiğini öne sürdü.

satoshi nakamoto kim?

2013 yılında hayatını kaybeden David Kleiman'ın ailesi tarafından açılan davada, Bitcoin'in iki ortak ile piyasa sürüldüğü iddia edilerek Wright'ın, Bitcoin'in ilk yıllarında beraber madenciliğini yaptıkları 54 milyar dolarlık 1.1 milyon adet BTC'nin yarısı talep edilmişti.

Dava üç hafta sürdü. Sonunda da mahkeme, ailenin bu talebini reddetti fakat 100 milyon dolarlık fikri mülkiyet hakları bulunduğunu da kabul etti ve böylece Bitcoin'in yaratıcısının Wright olabileceği mahkemece doğrulanmış oldu.

Bitcoin

Kleiman'ın Bitcoin'in oluşturulması konusunda kendisine yardımcı olmadığını belirten Wright, 2016'da Bitcoin'i 2008'de 'Satoshi Nakamoto' takma adıyla ilk defa yayınlayan kişinin kendisi olduğunu iddia etmişti. Fakat Wright'ın bunu ispat etmemesi sebebiyle Bitcoin'in mucidinin kim olduğunu hâlâ netleşmedi.

Wright'ın mahkemede sahipliğini ispatlamak için harcanmamış olan 1,1 milyon adet kripto para birimini başka bir hesaba taşımayı reddetmesi de iddiasıyla ilgili kuşku duyulmasına sebep oldu.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler